Wysłany: 2010-06-28, 19:44 oczko wodne w górach
dziś zaczęło powstawać moje nowe oczko wodne. Oczko ma kształt gruszki , długie na 4m, szerokie na 3m, głębokość docelowa 1,2m. W oczku będą pływać rybki ze starego oczka, 3 karasie, 2 koi , z karpików chyba zrezygnuję, oczko będzie dobre dla karpików ??
mam troszkę problemu z usytuowaniem półek,myślałem nad półką ok 50cm. szerokości i 40 cm głębokości a na pozostałej powierzchni zrobić strefę głęboką, proszę o radę
na górce powstałej z nasypu ziemi zostanie zrobiona kaskada z dwoma spiętrzeniami. W miejscu gdzie jest kilof będzie spływ z kaskady. po lewej stronie w tym nie skopanym jeszcze miejscu będzie półka na lilie głęb. ok. 80cm i taka jeszcze jedna powstanie w prawym dolnym rogu (tam gdzie widać płyte)
wokół oczka będzie jeszcze zrobiona obwódka ok 10cm aby zamaskować folię.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2010-08-03, 16:31
Witaj Łukasz,
podoba mi sie Twój mostek w starym oczku i żródełko w nowym !
Czy te dwa oczka są mocno oddalone od siebie?
Myślałeś może o strumyku łączacym obydwa?
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 122 Skąd: BiałaPodlaska
Wysłany: 2010-08-03, 16:47
Elegancki akwenik
Wydaje mi się , że fajnie by wyglądały kamienie dookoła oczka . Im dalej od niego tym mniej kamieni w większej odległości od siebie ....
Choć pewnie wtedy koszenie trawy byłoby raczej niemożliwe
_________________ Pozdrawiam , Tomek
Zielona herbata oraz kurkuma
- i życie staje się lepsze
Wysłany: 2010-08-03, 19:43
ewa535 stare oczko zostało zasypane, było całkiem źle zbudowane (1 półka na rośliny wersji mini) a ten mostek miał być na nowym oku ale niestety wyglądał śmiesznie ze względu na jego małe gabaryty
przetacznik tak to na pewno on, miał te niebieskie kwiatki
ThePaludarium byłby problem i to duży ale efekt był by pewnie super
Jedna mnie rzecz ciągle martwi, znikają mi rośliny (pałki, lilia, mięta, kosaćce) to chyba karpie, szkodniki jedne
Fajnie,że się wam podoba moje oko. Teraz walczę z glonami i zastanawiam się czy nie zastosować triggera, czy zadziała jak zapewniają o tym producenci
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2010-08-04, 12:20
ŁAdny mostek wykorzystasz jako przeprawę przez strumyk zmierzajacy do oczka, który niechybnie u siebie zrobisz
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum