Wysłany: 2026-02-12, 12:51 Jakie polecicie rośliny do biura?
Szukam czegoś zielonego do mojego gabinetu, ale bywam w nim w kratkę, czasem raz na tydzień albo rzadziej. Jakie rośliny do biura wytrzymają takie traktowanie i nie padną po miesiącu? Nie chcę sztucznych kwiatów, bo to jednak smutno wygląda, ale ogrodnik ze mnie żaden.
Przy takim trybie pracy najlepiej sprawdzi się żelazna klasyka, czyli sansewieria albo zamiokulkas. To są rośliny, które wręcz lubią, jak się o nich zapomina, i podlewanie raz na dwa tygodnie im zupełnie wystarcza. Ja u siebie mam wężownicę i stoi w kącie od roku, rośnie powoli, ale nic jej nie bierze, nawet jak klimatyzacja hula na pełnych obrotach. Unikaj paproci czy skrzydełokwiatów, bo one bez codziennego zraszania i wilgoci szybko zrobią się brązowe. Można też pomyśleć o sukulentach, ale one potrzebują sporo światła, więc zależy, jakie masz okna. Od siebie polecam kontakt z nimi https://dom-roslin.pl/rosliny-do-biura/ Powinni dobrać jakie rośliny najlepiej sprawdzą się w biurze Jak je dobrać
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum