wyposażenie do oczka wodnego rośliny wodne pokarmy dla ryb preparaty i lekarstwa i dla ryb lampy uv, filtry, pompy

Strona Główna Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie polecicie rośliny do biura?
Autor Wiadomość
zaciekawiony 
Początkujący

Wysłany: 2026-02-12, 12:51   Jakie polecicie rośliny do biura?

Szukam czegoś zielonego do mojego gabinetu, ale bywam w nim w kratkę, czasem raz na tydzień albo rzadziej. Jakie rośliny do biura wytrzymają takie traktowanie i nie padną po miesiącu? Nie chcę sztucznych kwiatów, bo to jednak smutno wygląda, ale ogrodnik ze mnie żaden.

agans 
Początkujący

Wysłany: 2026-02-12, 13:24   

Przy takim trybie pracy najlepiej sprawdzi się żelazna klasyka, czyli sansewieria albo zamiokulkas. To są rośliny, które wręcz lubią, jak się o nich zapomina, i podlewanie raz na dwa tygodnie im zupełnie wystarcza. Ja u siebie mam wężownicę i stoi w kącie od roku, rośnie powoli, ale nic jej nie bierze, nawet jak klimatyzacja hula na pełnych obrotach. Unikaj paproci czy skrzydełokwiatów, bo one bez codziennego zraszania i wilgoci szybko zrobią się brązowe. Można też pomyśleć o sukulentach, ale one potrzebują sporo światła, więc zależy, jakie masz okna. Od siebie polecam kontakt z nimi https://dom-roslin.pl/rosliny-do-biura/ Powinni dobrać jakie rośliny najlepiej sprawdzą się w biurze ;) Jak je dobrać :)

Advertisement
..:: Sponsor ::..

Odpowiedz do tematu