Zastanawiam się nad wyborem metody kastracji u młodego psa i mam sporo wątpliwości, szczególnie jeśli chodzi o moment zabiegu i ewentualne przeciwwskazania zdrowotne. Czy ktoś miał sytuację, że musiał odłożyć zabieg przez złe wyniki krwi i jak długo trwała poprawa? Interesuje mnie też, czy przy problemach behawioralnych związanych z cieczkami faktycznie widać wyraźną poprawę po kastracji chirurgicznej. Jak wyglądał powrót do formy w pierwszych tygodniach po zabiegu i czy pojawiły się jakieś komplikacje? No i przy okazji — jaki kołnierz pooperacyjny faktycznie się sprawdza w praktyce, a które lepiej od razu sobie odpuścić?
Też chciałam spróbować chemicznej najpierw. Ale mój miał źle wyniki krwi, więc czekałam aż się poprawia. Mój psiak w ostatnim okresie nie jadł, cierpiał, piszczał, warczał i kłapał (ma 2,5 roku) a wszystko to przez cieczki. Jesteśmy już 11 dzień po kastracji chirurgicznej. Pies jest radosny, nie mieliśmy komplikacji. Zachowanie też się poprawiło i co zauważyłam.. ma bardzo duży apetyt. Dopytaj się w jednej z placówek https://www.anicura.pl/ Jeszcze tylko wypowiem się w kwestii kołnierza, polecam ten ze zdjęcia. Mega wygodny dla psa. Nie polecam tego plastiku od weterynarza, zresztą rozwalił go na pierwszym spacerze.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum