Cześć wszystkim, potrzebuję podnośnika nożycowego do prac w magazynie, głównie do regałów na wysokości około 8 metrów. Ważne, żeby był zwrotny i sprawdzał się na równych powierzchniach. Nie za bardzo wiem, na co zwrócić uwagę przy wyborze – macie jakieś rady albo doświadczenia?
Hej, przy takich pracach wewnątrz najlepiej sprawdzają się elektryczne podnośniki nożycowe. Są ciche, zwrotne i nie emitują spalin, co w zamkniętych pomieszczeniach jest dużym plusem. Ważne, żeby zwrócić uwagę na udźwig – jeśli planujesz przewozić narzędzia czy materiały, lepiej wybrać coś z większą rezerwą. Druga kwestia to wysokość robocza, bo jeśli regały mają 8 metrów, to podnośnik powinien mieć minimalnie 10–12 metrów wysokości roboczej, żeby było bezpiecznie i wygodnie.
Jeśli szukasz sprawdzonego miejsca, to polecam zajrzeć na stronę: http://www.e-podnosniki.p...niki-nozycowe/. Mają szeroki wybór modeli, więc na pewno znajdziesz coś dopasowanego. Ja stamtąd wynajmowałem podnośnik i wszystko było w porządku – sprzęt nowoczesny i łatwy w obsłudze. Warto porównać kilka modeli, żeby dobrze dopasować do potrzeb.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum