wyposażenie do oczka wodnego rośliny wodne pokarmy dla ryb preparaty i lekarstwa i dla ryb lampy uv, filtry, pompy

Strona Główna Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup roślin
Autor Wiadomość
dez 
Początkujący

Wysłany: 2006-06-11, 16:15   gdzie w okolicach warszawy

zawsze obsadzanie oczka wygladalo przypadkowo, ale chcialabym popatrzec na roslinki, moze cos kupic, i nie bardzo wiem, gdzie w okolicach warszawy, czy w warszawie(?!) kupic roslinki do oczka?
tak zeby mozna sobie polazic, i popatrzec;)
okolice warszawy= kierunek pruszkow i dalej

Ernest 
Przyjaciel forum

Wysłany: 2006-06-12, 18:59   

http://sklep.oczkowodne.net/ tu masz linka do sklepu Aurory.

Aqvenus Aquaticus-> :good:

Wszyscy macie fajne oczka wodne :yess:

Michał 
Bywalec

Wysłany: 2006-06-14, 23:22   

jak wyjedziesz z Pruszkowa to na swiatlach po lewej jest szkolka (naprzeciwko jest zaklad szamponow :D ) i jest tam naprawde duzo roslin i nie tylko wodnych.

AurorA 
Administrator
oczko wodne 5 m3

Wysłany: 2006-06-15, 12:50   

Michał napisał/a:
jak wyjedziesz z Pruszkowa to na swiatlach po lewej jest szkolka (naprzeciwko jest zaklad szamponow ) i jest tam naprawde duzo roslin i nie tylko wodnych

Szkółka się nazywa PONDEROSA - wybór roslin wodnych nie jest zbyt duzy, a ceny bardzo wysokie.
PORADNIK PORTAL SKLEP

dez 
Początkujący

Wysłany: 2006-06-15, 19:09   

wiec wlasnie tam 'na zakrecie' jest potwornie drogo, a roslinek niewiele. z reszta mam zle wspomnienia, bo wszystkie ktore od nich bralam natychmiast mi padaly:/ nie wiem dlaczego

konrad1983 
Uczestnik

Wysłany: 2007-05-09, 21:56   Zakup roślin

Witam
w tym temacie chciałbym poruszyć temat zakupu roślinek do oczka w okolicach Kielc, nie chce tutaj robić żadnej reklamy :victory: , ale zależy mi na dobrych, zdrowych roślinkach, o sklepie z dużym wyborem takowych, jeden jest w Kielcach na ul. Sandomierskiej, ale tam już przebrane :roll: i nie ma w czym wybierać.

myślałem o zakupie przez internet, ale ciekawi mnie w jakim stanie rośliny docierają do celu?? bo na poczcie wiadomo, paczki przerzucają jak kartofle, musi być dobrze zabezpieczona przed uszkodzeniem mechanicznym i wyschnięciem. rośliny podwodne to raczej chyba w wodzie są wysyłane. Jak to jest z tymi sprawami??

Pozdrawiam Konrad

jackon 
Oczkomaniak

Wysłany: 2007-05-10, 10:04   

po co szukac i latac po sklepach
skoro mozna zamowic rosliny tutaj w sklepie internetowym lub bezposrednio w Hydroflorze
do tego masz sprawdzona przez uzytkownikow forum jakosc roslin
http://sklep.oczkowodne.net/
www.rosliny-wodne.pl

jackon 
Oczkomaniak

Wysłany: 2007-05-10, 12:03   

z tych zrodel nie musisz miec zadnych obaw
firma sprawdzona

koczisss
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-18, 17:59   

Potwierdzam, najlepiej kup przez net.
Dziś zresztą byłem u Szymona.
Wybór roślin bardzo duży, ceny nie porażające, miła fachowa obsługa, czego więcej trzeba?
Większość roślin z własnej szkółki, a nie jakaś Chińszczyzna, która później nie chce rosnąć :-D
Co do http://sklep.oczkowodne.net/ to już nie mogę się wypowiedzieć, bo nie kupowałem, ale są tacy, którzy to robili i nie narzekają :)
Ostatnio zmieniony przez AurorA 2011-01-23, 22:32, w całości zmieniany 1 raz  

AurorA 
Administrator
oczko wodne 5 m3

Wysłany: 2007-05-19, 21:48   

konrad1983 napisał/a:
myślałem o zakupie przez internet, ale ciekawi mnie w jakim stanie rośliny docierają do celu?? bo na poczcie wiadomo, paczki przerzucają jak kartofle, musi być dobrze zabezpieczona przed uszkodzeniem mechanicznym i wyschnięciem. rośliny podwodne to raczej chyba w wodzie są wysyłane. Jak to jest z tymi sprawami??

Jeśli rośliny są dobrze zabezpieczone to bez problemu znoszą trudy podróży. Najgorzej doskwiera im brak światła nie wilgoci - dlatego rośliny wysyłamy tylko na początku tygodnia aby dotarły przed weekendem. Powiem wam taka ciekawostkę: dnia 24 kwietnia wysłałem paczkę z koszykami w której był też grzybieńczyk wodny i tatarak - paczka miała być płatna przy odbiorze jednak klient jej nie odebrał (zdarzają się niestety i tacy :evil: mając gdzieś że ja muszę pokryć koszt przesyłki w dwie strony). Wczoraj, po prawie miesiącu (18 maja) paczka wróciła do mnie i choć sam się trochę zdziwiłem rośliny były w niezłej kondycji, więc je ponownie wysadziłam. To nie pierwszy taki przypadek, jednak tym razem trwało to wyjątkowo długo.
Reasumując niektóre rośliny muszą trochę odchorować transport, ale z reguły wszystkie się przyjmują i szybko rozrastają. Wysyłamy setki paczek i jakiekolwiek skargi zdarzają się sporadycznie i z reguły dotyczą połamania liści czy łodyg - nie ma to wpływu na przyjęcie roślin. Najważniejsze jest kłącze/bryła korzeniowa która jest odpowiednio zabezpieczona na czas wysyłki.
PORADNIK PORTAL SKLEP

Ratownik007 
Początkujący

Wysłany: 2009-07-29, 17:11   

Witam, kiedy najlepiej zakupić rosliny i wsadzić je czy to do stawku czy tez w jego okolicy? Czy sierpień jest odpowiednim miesiącem, czy lepiej poczekac z zakupem do wiosny przyszłego roku?

AurorA 
Administrator
oczko wodne 5 m3

Wysłany: 2009-07-29, 23:12   

Ratownik007 napisał/a:
kiedy najlepiej zakupić rosliny i wsadzić je czy to do stawku czy tez w jego okolicy? Czy sierpień jest odpowiednim miesiącem, czy lepiej poczekac z zakupem do wiosny przyszłego roku

To pytanie pojawia się często i odpowiedź padła wielokrotnie, po co czekać do wiosny jak możesz sadzić teraz- przez ten czas roślina dobrze Ci się ukorzeni i na wiosnę będziesz miał większe. Rośliny wodne można sadzić od marca do października a nawet listopada jak pogoda sprzyja.
PORADNIK PORTAL SKLEP

misterrozwalacz 
Uczestnik

Wysłany: 2011-04-22, 18:26   

Ja jestem tego samego zdania co AurorA, ja również tak zrobiłem i posadziłem dopiero w drugiej połowie września, w ten sposób rośliny są mocniej zakorzenione i lepiej będą kwitły przez to w następnym roku. Sadząc jesienią będziesz miał pewność że zdrowe wyjdą :yahoo: a te które będą słabe w zimie po prostu zgniją :)

Advertisement
..:: Sponsor ::..

Odpowiedz do tematu