Wysłany: 2006-06-11, 16:15 gdzie w okolicach warszawy
zawsze obsadzanie oczka wygladalo przypadkowo, ale chcialabym popatrzec na roslinki, moze cos kupic, i nie bardzo wiem, gdzie w okolicach warszawy, czy w warszawie(?!) kupic roslinki do oczka?
tak zeby mozna sobie polazic, i popatrzec;)
okolice warszawy= kierunek pruszkow i dalej
jak wyjedziesz z Pruszkowa to na swiatlach po lewej jest szkolka (naprzeciwko jest zaklad szamponow ) i jest tam naprawde duzo roslin i nie tylko wodnych.
_________________ ZANIM ZAPYTASZ - SZUKAJ
ZANIM NAPISZESZ - SZUKAJ
PRZESTRZEGAJ ZASAD FORUM
jak wyjedziesz z Pruszkowa to na swiatlach po lewej jest szkolka (naprzeciwko jest zaklad szamponow ) i jest tam naprawde duzo roslin i nie tylko wodnych
Szkółka się nazywa PONDEROSA - wybór roslin wodnych nie jest zbyt duzy, a ceny bardzo wysokie.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
wiec wlasnie tam 'na zakrecie' jest potwornie drogo, a roslinek niewiele. z reszta mam zle wspomnienia, bo wszystkie ktore od nich bralam natychmiast mi padaly:/ nie wiem dlaczego
Witam
w tym temacie chciałbym poruszyć temat zakupu roślinek do oczka w okolicach Kielc, nie chce tutaj robić żadnej reklamy , ale zależy mi na dobrych, zdrowych roślinkach, o sklepie z dużym wyborem takowych, jeden jest w Kielcach na ul. Sandomierskiej, ale tam już przebrane i nie ma w czym wybierać.
myślałem o zakupie przez internet, ale ciekawi mnie w jakim stanie rośliny docierają do celu?? bo na poczcie wiadomo, paczki przerzucają jak kartofle, musi być dobrze zabezpieczona przed uszkodzeniem mechanicznym i wyschnięciem. rośliny podwodne to raczej chyba w wodzie są wysyłane. Jak to jest z tymi sprawami??
Wysłany: 2007-05-10, 10:04
po co szukac i latac po sklepach
skoro mozna zamowic rosliny tutaj w sklepie internetowym lub bezposrednio w Hydroflorze
do tego masz sprawdzona przez uzytkownikow forum jakosc roslin
http://sklep.oczkowodne.net/ www.rosliny-wodne.pl
Wysłany: 2007-05-10, 12:03
z tych zrodel nie musisz miec zadnych obaw
firma sprawdzona
_________________ pozdrawiam
Jacek
koczisss [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-18, 17:59
Potwierdzam, najlepiej kup przez net.
Dziś zresztą byłem u Szymona.
Wybór roślin bardzo duży, ceny nie porażające, miła fachowa obsługa, czego więcej trzeba?
Większość roślin z własnej szkółki, a nie jakaś Chińszczyzna, która później nie chce rosnąć
Co do http://sklep.oczkowodne.net/ to już nie mogę się wypowiedzieć, bo nie kupowałem, ale są tacy, którzy to robili i nie narzekają
Ostatnio zmieniony przez AurorA 2011-01-23, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
myślałem o zakupie przez internet, ale ciekawi mnie w jakim stanie rośliny docierają do celu?? bo na poczcie wiadomo, paczki przerzucają jak kartofle, musi być dobrze zabezpieczona przed uszkodzeniem mechanicznym i wyschnięciem. rośliny podwodne to raczej chyba w wodzie są wysyłane. Jak to jest z tymi sprawami??
Jeśli rośliny są dobrze zabezpieczone to bez problemu znoszą trudy podróży. Najgorzej doskwiera im brak światła nie wilgoci - dlatego rośliny wysyłamy tylko na początku tygodnia aby dotarły przed weekendem. Powiem wam taka ciekawostkę: dnia 24 kwietnia wysłałem paczkę z koszykami w której był też grzybieńczyk wodny i tatarak - paczka miała być płatna przy odbiorze jednak klient jej nie odebrał (zdarzają się niestety i tacy mając gdzieś że ja muszę pokryć koszt przesyłki w dwie strony). Wczoraj, po prawie miesiącu (18 maja) paczka wróciła do mnie i choć sam się trochę zdziwiłem rośliny były w niezłej kondycji, więc je ponownie wysadziłam. To nie pierwszy taki przypadek, jednak tym razem trwało to wyjątkowo długo.
Reasumując niektóre rośliny muszą trochę odchorować transport, ale z reguły wszystkie się przyjmują i szybko rozrastają. Wysyłamy setki paczek i jakiekolwiek skargi zdarzają się sporadycznie i z reguły dotyczą połamania liści czy łodyg - nie ma to wpływu na przyjęcie roślin. Najważniejsze jest kłącze/bryła korzeniowa która jest odpowiednio zabezpieczona na czas wysyłki.
---------------------
PORADNIKPORTALSKLEP
Witam, kiedy najlepiej zakupić rosliny i wsadzić je czy to do stawku czy tez w jego okolicy? Czy sierpień jest odpowiednim miesiącem, czy lepiej poczekac z zakupem do wiosny przyszłego roku?
kiedy najlepiej zakupić rosliny i wsadzić je czy to do stawku czy tez w jego okolicy? Czy sierpień jest odpowiednim miesiącem, czy lepiej poczekac z zakupem do wiosny przyszłego roku
To pytanie pojawia się często i odpowiedź padła wielokrotnie, po co czekać do wiosny jak możesz sadzić teraz- przez ten czas roślina dobrze Ci się ukorzeni i na wiosnę będziesz miał większe. Rośliny wodne można sadzić od marca do października a nawet listopada jak pogoda sprzyja.
---------------------
PORADNIKPORTALSKLEP
Ja jestem tego samego zdania co AurorA, ja również tak zrobiłem i posadziłem dopiero w drugiej połowie września, w ten sposób rośliny są mocniej zakorzenione i lepiej będą kwitły przez to w następnym roku. Sadząc jesienią będziesz miał pewność że zdrowe wyjdą a te które będą słabe w zimie po prostu zgniją
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum