Czy ktos wie czym najlepiej uszczelnic kaskade? Woda podcieka mi fugami do gruntu w kilku miejsach. Fugi betonowe. Wszystko jest szczelne, ale ucieka po powierzchni tych fug.
Jest jakis preparat, ktorym mozna by to bylo pokryc?
teraz jak już to chodzi to może być problemik -należało położyć folie pod spód kaskady przed ułożeniem i klejeniem kamieni. A tak swoja drogą kaskadę mam ułożoną kamień na kamieniu a pod spodem folia bez deka klejenia i nic nie przecieka
Jeśli dobrze rozumie woda cieknie po fugach w dół ale nie trafia do oczka tylko to tu to tam:-)
Nie widzę Twojej kaskady ,ale jakbym nie miał możliwości z folią już o rozbiórce nie mówiąc..
To chyba tak najprościej byłoby teraz tak to zaprojektować by woda z fug na dole kaskady po spłynięciu miała możliwość zbierania się na zasadzie rynny,która miałaby lekki kąt z jednej i drugiej strony( patrząc na kaskadę z przodu) by mogło z powrotem lecieć środkiem głównego strumienia.
Albo domurować na dole szczelnie do kaskady coś takiego własnie na kształt rynny,coś małego dosłownie rowki bo to tylko chodzi o małą część wody z fug.
Potem jakoś sensownie to zamaskować kamieniami
Ciężko tak ocenić jak się nie widzi problemu i dać dobre rozwiązanie,ale może to też jakiś pomysł
Slick czyli wychodzi na to że chcesz czymś pomazać same fugi z betonu miedzy kamieniami jakimś małym pędzlem? To jest ten problem bo może źle interpretuje
Jak tak to kup tak zwaną gumę-farbę bezbarwna do malowania-gruntowania łazienek i innych pomieszczeń sanitarnych i może to pomoże:-)
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2015-04-06, 13:48
darekb napisał/a:
teraz jak już to chodzi to może być problemik -należało położyć folie pod spód kaskady przed ułożeniem i klejeniem kamieni. A tak swoja drogą kaskadę mam ułożoną kamień na kamieniu a pod spodem folia bez deka klejenia i nic nie przecieka
Dokładnie tak, ja mam zrobioną identycznie i od kilku lat jest spokój.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum