Che posadzić tę roślinę na półce która ma od tafli wody do dna ok 30 cm. Od tafli wody do donicy będzię ok 5 cm. Czy da rade rosnąc oraz czy muszę ją przenieść na koniec jesieni na głębszą wodę ? Szukam też tej rośliny w odmianie Big red ktoś może słyszał gdzie można to kupić Polsce ??
Czyli ja robie zle sadzac rosliny w ziemi ogrodowej (na dno daje troche ziemi potem troche obornika końskiego i na to ziemi prawie do pełna). Nigdzie u mnie gliny nie ma.
W takim razie mam pytanie, chyba szczególnie do Aurory, ale inni też niech się wypowiedzą:
Czy mogło coś się stać z liliami, mam posadzone dwie sztuki w jednej kastrze budowlanej, na dno dana czarna ziemia ok 5 cm potem łopata obornika końskiego i potem czarna ziemia do końca. Kłącza lilii zasypane ok 15 cm pod powierzchnie. W tamtym roku czerwona kwitła biała nie, ale miała liście. Czy mogło coś się z nimi stać? Stoją na głębokości od tafli wody do powierzchni pojemnika na ok 90 - 100 cm. Jest szansa, że wypuszczą jeszcze łodygi?
Pomógł: 60 razy Dołączył: 22 Wrz 2012 Posty: 1851 Skąd: Lasochów - woj. Św.
Wysłany: 2014-04-21, 08:30
Ale czy jak je sadziłeś, to część kłącza z której wyrastały liście przysypałeś ziemią czy wystawały ponad warstwę podłoża? Może wypuściły już listki, ale małe. Nie da się wyciągnąć tej kastry, żeby je obejrzeć? Ja ostatnio sprawdzałem moją Albidę - ma już liście, ale są one blisko kosza, może Twoje też je mają, ale ich nie dostrzegasz. Ja z trudem dostrzegam listków mojej Aurory, wtapiają się w podłoże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum