Czy trzcina australijska moze rosnac w ziemi? bo przejezdzalem dzis kolo pewnego oczka i widzialem trzcine rosnaca obok oczka, wygladala mi na australijska, ladnie to wygladalo bo rosla nisko na ok 30-40cm, ale bardzo gesto. Mam w oczku posadzona w doniczkach, ale rosnie wysoka bo na ponad metr z tym ze juz nie jest tak gesta i nie daje to efektu.
A to jaka odmiana trzciny? Bo znalazlem ja na stronce aurory. Taki efekt chcialbym uzyskac, gesta ale niska, jestem ciekaw jak jest posadzona, bo z tego co widze na foto to chyba poza oczkiem?
To nie jest trzcina a mozga trzcinowata.
http://www.sklep.oczkowod...ata-feesey.html
Nie rośnie w oczku a w kompletnej suszy obok oczka. Jest posadzona w kubełku bez dna bo to gatunek bardzo ekspansywny , choć i bardzo ładny. Posadź trzcine karka da podobny efekt choć może być trochę wyższa. Niska jest manna mielec Variegata i pięknie się prezentuje.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Jest posadzona w kubełku bez dna bo to gatunek bardzo ekspansywny
Mam ja posadzoną na ogrodzie bezposrednio do ziemi i ekspansywna z całą pewnośćią nie jest.Nawet nie chce za bardzo rosnć..
koczisss [Usunięty]
Wysłany: 2007-06-22, 17:01
krokodyl napisał/a:
AurorA napisał/a:
Jest posadzona w kubełku bez dna bo to gatunek bardzo ekspansywny
Mam ja posadzoną na ogrodzie bezposrednio do ziemi i ekspansywna z całą pewnośćią nie jest.Nawet nie chce za bardzo rosnć..
To może nie masz mozgi?
Ja też mam w kubełku, bo tak, to by się strasznie rozlazła.
Co prawda teraz mniej się rozchodzi, ale zaczyna kwitnąć, pewnie to jest powodem, bo jesienią szalała
Co prawda teraz mniej się rozchodzi, ale zaczyna kwitnąć, pewnie to jest powodem, bo jesienią szalała
zgadzam sie z tym u mnie rowniez sie bardzo szybko rozrasta ale najszybciej jesienia gdy nie kwitnie
ale gdy w tamtym roku obciolem jej kwiaty to rozrastała sie caly rok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum