Wysłany: 2013-06-16, 15:09 coś dziwnego dzieje się z rybami
witam jestem tu nowy i proszę o wybaczenie wszystkich błędów... na pobliskim stawie nałapałem karasi 5-6 sztuk ok. 9cm... po wpuszczeniu do oczka przestały się pokazywać, nie jedzą karmy i w ogule co to morze być??? proszę o pomoc! a i te karasie w 80% żyją bo nie mogę ich wybrać podbierakiem ,,uciekają,, oczko ma głębokość 1,2m a widoczność ok.80cm dlatego nie widać co się tam dzieje...
Witaj na forum. Możliwe ze jest to spowodowane tym ze ryby wcześniej nie pobierały pokarmu z powierzchni wiec spróbuj dać im na pellet taki 3mm albo mniejszy. A jest tez możliwość ze ryba przez dluzszy czas po nadzianiu się na haczyk nie zeruje przez pewien czas
Pomógł: 60 razy Dołączył: 22 Wrz 2012 Posty: 1851 Skąd: Lasochów - woj. Św.
Wysłany: 2013-06-16, 20:05
wg mnie są po prostu zdziczałe , moje jak dostały się do oczka ( kolorowe karasie ) to kilka dni się nie pokazywały , każdego dnia sypałem trochę karmy i po kilku dniach tego "karmienia" jedna spróbowała , no i tak się zaczęło , że każda już jadła , teraz są bardzo oswojone no i prawie jedzą mi z ręki
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2013-06-17, 15:01 Re: coś dziwnego dzieje się z rybami
bartekk napisał/a:
witam jestem tu nowy i proszę o wybaczenie wszystkich błędów... i w ogule co to morze być??? proszę o pomoc!
Witaj na forum. Na moją POMOC możesz liczyć w 100% , jestem do kwadratu wredna, jeżeli chodzi o polską pisownię, więc uważaj jak piszesz. Nie na darmo ( właściwie to darmo ) wstawili mi " Polonistka Forum"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum