Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Cze 2009 Posty: 101 Skąd: Kraków (Targowisko)
Wysłany: 2009-08-30, 17:24 welonki
czy ta welonka wyglada normalnie czy cos z nia nie tak wydaje sie troszku za gruba jak dla mnie ryba pochodzi z oczka tescia ja tez mam ale nie z takimi wielkimi brzuchami
_________________ pozdrawiam Jarek
Ostatnio zmieniony przez JAREK G 2009-08-30, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Cze 2009 Posty: 101 Skąd: Kraków (Targowisko)
Wysłany: 2009-08-31, 13:50
zdjecie jest bardzo dobre bo oddaje dokladnie to co chcialem pokazac faktycznie przypomina bardziej fladre niz welonke, w swoim oczku mam jedna czerwona ale jest ok wyglada normalnie tesc ma 2 czerwone i tez jak u mnie sa ok ale ma jeszcze jak na zdjeciu 4 sztuki i wszystkie maja takie bandziochy a w wodzie tego nawet nie widac tak drastycznie zyja juz 2 miesiace u niego w oczku wiec chyba dawno juz by zarazily inne ryby a sa jeszcze karasie i jesiotr, jak ja zobaczylem na podbieraku to az sie przerazilem ale mam nadzieje ze Jarek ma racje i to taka odmiana paskudna choc na swoj sposób cos w sobie ma
Zerknij natą stronkę. Wkleiłem tam zdjęcia z sekcji mojego karasia, który z takim bandziochem żył i pływał ponad 1,5 roku
http://forum.oczkowodne.net/viewtopic.php?t=2563
Może znajdziesz jakieś cechy wspólne z przypadkiem twojego karaska.
Witam.Widze ze sie nie znacie na odmianach welonow.To Jest odmiana roukin krotka pletwa ogonowa ,cialo krotsze od normalnego wolona stad ma duzy brzuch.
Witam piękny karaś ja mam podobną odmianę.Tylko ,,większa" podwójna płetwa ogonowa.
Ma brzuszek ale według zdjęć widzę że moja jest dużo chudsza. Ja obstawiałbym jakieś choróbsko niestety
Glupoty opowiadasz i tyle!!! Ja mam 23 letnie doswiadczenie w akwarystyce- jak juz pisalem to jest odmiana roukin.Wpisz sobie laskawie na you tube to zobaczysz ta odmiane welona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum