Witam
Dzisiaj byłem u Holendra zobaczyć co tam w tym sezonie mają z roślin wodnych
O dziwo mają dużo więcej niż w ubiegłym sezonie, duże ładnie wyrośnięte rośliny, całe doniczki wypełnione po brzegi i wszystko w jednej cenie
Dzisiaj kupiłem sobie tylko tulejnika kamczackiego (2 szt. w doniczce w cenie 19,95zł) myślę, że to dobra oferta, obok stał kwitnący, ale był 1 w doniczce.
Zabrałem też kilka karteczek z innych roślin:
To tylko część roślin, które mają, jest jeszcze kilka innych
[ Dodano: 2012-05-05, 18:10 ]
Tu tak jeszcze troszkę fotek z natury.
Czy zna ktoś może tą roślinę o nazwie Bodziszek błotny? Jest ciekawie wyglądająca, ale pierwszy raz widzę na oczy, wielka donica cała wypełniona tą rośliną.
a to inne
Arek, jeśli ten post miałby choć troszkę zaszkodzić interesom Twojego sklepu internetowego, to proszę go natychmiast usunąć
Czy zna ktoś może tą roślinę o nazwie Bodziszek błotny? Jest ciekawie wyglądająca, ale pierwszy raz widzę na oczy, wielka donica cała wypełniona tą rośliną.
Ja znam , ale to na zdjęciach to nie jest bodziszek a przywrotnik - to nie jest roślina wodna.
Bodziszki, kropidło, kukliki czy firletki poszarpane kojarzą mi się z chwastami. W mojej miejscowości są nimi całe łąki porośnięte, ale nigdy nie próbowałem tego wprowadzać do mojej oferty - nie widzę tych roślin w oczku. Jak łan firletki kwitnie w naturze to jest to ładne ale w oczku nie będzie efektu.
ILUSION napisał/a:
Dzisiaj kupiłem sobie tylko tulejnika kamczackiego (2 szt. w doniczce w cenie 19,95zł) myślę, że to dobra oferta, obok stał kwitnący, ale był 1 w doniczce.
Sam bym kupił tego kwitnącego, to dobra cena bo na kwitnięcie trzeba czekać około 5 latek.
Zainteresował mnie też ten dziki ryz nie widziałem nigdy odmiany czerwonej - szkoda ze to jednoroczne.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Szkoda ,że u mnie w pobliżu nie ma takiego sklepu,ale tulejnik ,to tez bym kupił
za taką cenę,ale może i ja będę miał kiedyś tak okazję
poz.Leszek
------------------
Bodziszek i firletka to roślina głównie podmokłych łąk. Na nich, w zespole z innymi wilgociolubnymi roślinami wyglądają one bardzo atrakcyjnie. Kropidło prezentuje się nieźle w dużych zbiornikach wodnych. Daleko jestem od oceniania tak ładnych naturalnych roślin, daleko też jestem od posadzenia tych roślin w oczku.
Cena 20 zł za firletkę, nawet tej wielkości, to za dużo, natomiast lysichiton za te pieniążki kupiłbym bez zastanowienia.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2012-05-06, 11:04
Za kuklik zwisły ( Geum rivale) to też uważam , że za drogo 20 zł, kiedy na każdej łące zaraz będą kwitnące łany.
Roślinka w oczku zginęłła mi całkowicie ale bardzo polecam do gleby w ogrodzie. Ma zimozielone i dodatkowo dosyć duże liście, więc jako okrywowa - idealna. Zanim zbiedniały liście zeszłoroczne już ma poduchę nowych i zaraz będzie kwitła. A wsadziłam dosłownie kilka malutkich sadzonek.
Polecam ją ale niekoniecznie ze szkółki, tylko z łąki
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Mar 2010 Posty: 1341 Skąd: wlkp
Wysłany: 2012-05-06, 12:08
Dzieki za te wszystkie rady, raczej sobie podaruję zakupy tych roślinek w tej cenie, może dokupię drugą doniczkę (x2szt) tulejnika, jest stosunkowo tani, a roślinki w miarę wyrośnięte
_________________ ILUSION
oczko około 20m3
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum