Ryby na zime odłowiłem do zbiornika o poj 1000l. niestety woda jest tak zanieczyszczona glonami za nawet nie widac rybek.J tu pojawia sie moje pytnie czy moge zastosować nadmannganian potasu do zniszczenia glonów.Słyszałem ,że pomaga.
Bajbas [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-24, 17:58
O rany, a nie lepiej stopniowa podmiana wody.
Pozdr, Bajbas
Za namową znajomego wlałem roztwór ok. 5g kali - glony były i są; TRIGGER 3 tez nie pomógł (20 torebek przy 5m3 poj oczka) ... Jednak stawiam na biologię: rośliny, rośliny rośliny, rośliny rośliny, rośliny rośliny, rośliny rośliny, rośliny
Nadmanganian potasu zabija wszysko - więc odsunąłeś w czasie ustabilizowanie się równowagi. Ten związek używa się raczej dozenfekcji i leczenia ryb niż do glonów.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
dostępny jest w niewielkich woreczkach które wkłada się do filtra. (można je kupić w sklepach akwarystycznych). Jeśli nie ma filtra a jest tylko jakiś np strumyk można go położyć w tymże strumyku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum