Witam na forum . Oczko jest fajnie wykonane, tylko przydałoby się trochę roślinek, obowiązkowo jakaś lilia na środek i jak dla mnie, będzie piknie . Pozdrawiam
Troszkę mało podałaś informacji na temat oczka. Jakie wymiary ? Jest jakiś sprzęt filtracyjny ? Jakieś żywe organizmy (czyt. Rybki)? Podłubierz jeszcze trochę przy tym akwenie i napewno stworzysz miły zakątek . Co do porad to napewno : poczytaj trochę forum bo widać woda nie zaciekawie wygląda a to jest spowodowane tym że nie masz wcale roślin. Więc pierwszą rzeczą jaką bym zrobił to posadził mnóstwo roślin. więcej rad będzie można udzielić jeśli podasz więcej informacji. ;)oczko całkiem całkiem tylko Poprostu musisz jeszcze troszkę je dopracować.
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 18 Cze 2011 Posty: 2376 Skąd: woj. Lubelskie
Wysłany: 2012-07-09, 18:37
Dobrze jest Tylko dużo, dużo, dużo więcej roślinności!
Zmieniłabym troszeczkę kaskadę za dużo ( według mnie otoczaków ) można by było zmniejszyć jej wysokość wyglądało by lepiej ten wąż ogrodowy przydało by się zamaskować jakoś Świetnie zamaskowana folia
Napisz trochę o półkach jakie masz w oczku jakieś technice ?
Bo ciężko będzie udzielać rad w ciemno
Dziękuję bardzo za wasze spostrzeżenia. Oczko jeszcze jest nie wykończone .
A co do węza ogrodowego to tylko sprawdzałam jak będzie spływać woda do mojego oczka bo mam do zamontowania tam dzban z którego woda będzie wypływać. W oczku mam lilie wodna oraz obsadzone miętą wodna wszystkie młode roślinki i jeszcze tak nie widoczne.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów oczek wodnych
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2012-07-10, 18:31
Kaskada, jak powiedział Aznar-przytłacza wysokością i objętością. Widziałabym tu niższą z płaskich kamieni, stopniowaną kaskadkęNa środek miniaturkę lilii i do tej mięty wodnej np. moczarkę kanadyjską. Teraz (sezonowo) jeszcze są hiacynty wodne i pistie. Więcej roślin bym nie dawała, bo za dużo też brzydko wygląda.Natomiast świetnym dopełnieniem całości może być "rozbudowa" okolicy oczka w roślinność-paprocie, funkie, irysy syberyjskie, czy tzw.smolinosy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum