Pomógł: 20 razy Dołączył: 26 Kwi 2006 Posty: 1278 Skąd: z Mazur
Wysłany: 2006-07-04, 14:00
Żabki prawdziwe w dodatku same przywędrowały a zdjęcie robine z oddali chyba na zomm 8.
To tylko 2/3 oczka dalej jest strumyk ale (prowizorka folia i kilka kamieni) więc nie pokazuję a za strumykiem są grążele.
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Maj 2006 Posty: 568 Skąd: Suwałki
Wysłany: 2006-07-04, 14:44
Masz szczęście do mnie przychodzą tylko brązowe i jakieś czarno-żółto-zielone-pewnie trawiaste,ale takich wodnych nie ma,miałam złapać i przywieść do oczka .Ale pomyślałam ,że pewnie są pod ochroną i niech sobie żyją w naturalnym akwenie.Ostatnio przysz ła żabka bez jednej łapki sam kikucik ,pięknie pływa po oczku już sie zadomowiła nawet nie ucieka jak przychodzę a ona siedzi na kamieniu.Moje żabki też są piękne.
Oczko ładne tylko te wystające donice.A do mnie tez zabki same przychodza a ostatnio nawet padalec sie trafił;)ale go wyzuciłem ze wzgledu na mlodsza siostre
Wysłany: 2006-07-30, 09:56
Donice widać bo jest ubytek wody a po zastosowaniu FADEN ALGEN nie chciałem dolewać aż tyle wody bo jak zwykle najpierw zastosowałem preparat a potem przeczytałem ulotke i dowiedziałem się że po tym preparacie nie powinno się dolewać wody.
W te upały dolewałem po trochu i woda nadal czyściutka.
Na wiosnę muszę lepiej wypoziomować oczko a brzegi obsadzić kaczeńcami, posadze je w kieszeniach worków jutowych.
Przeciwnikom chemii dodam że w oczku widać życie, do oczka przywędrowały nartniki.
Z tą chemią to pewnie jest tak jak z alkoholem trzeba wiedzieć co i ile się pije. .
Tylko te lilie ,,Attraction'' ciągle chodzą mi po głowie, teraz to pewnie za późno ale na wiosnę...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 31 Maj 2006 Posty: 1329 Skąd: Tychy p.Moszna 2014
Wysłany: 2006-08-24, 16:21
Ja tam sie nieznam, daleko mi jeszcze do Twojego oczka,
ale posadziłbym więcej roślinek, co do lilii to dobry pomysł.
No i czysta woda, jak to zrobic naturalną metodą?
Oczko ładne, aczkolwiek na folie trzeba uwarzać
Ja tam wole siatkobetonik
Pytanie związane z żabami:
Czy te zielone rechoczą ciekawie?
Wysłany: 2006-08-25, 05:56
Mi podobał się rechot żabek wyobraź sobie poranek ktoś podaje Ci kawkę na ,,dzień dobry'' w oczku woda pluszcze żabki rechocą - sielanka czujesz że zyjesz Twoje ego rośnie bo wiesz że ten kawałek ziemi Ty to stworzyłeś.
Wysłany: 2006-10-21, 14:54
A tak wygląda dziś mój narybek
Słońce przygrzało i moje rybki znów rozglądają się za robakami
jak widać coraz bardziej muszę myśleć o odkurzaczu wodnym.
A ten steropian z boku to już podłączony natleniacz, steropiam ma za zadanie utrzymanie wężyków i kamieni natleniających w odpowiednim miejscu.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum