Wysłany: 2010-07-02, 00:09 To i ja sie pochwale moim oczkiem
Witam wszystkich oczko maniaków,myślę że jest to dobry czas żeby się pochwalić swoim oczkiem.To będzie taki mały remont oczka,po pierwsze to po zimie nie mogłem dojść do ładu z wodą,zrobiła się strasznie zielona,dałem jej czas do polowy maja ale woda robiła się coraz gorsza.Wkurzyłem się i ją wymieniłem,skutkiem czyszczenia było przedziurawienie foli i to w kilkunastu miejscach poniżej zdjęcia jak zielona była woda;
Woda okropna była,ale mniejsza z tym,folię podziurawiłem i to na dobre próbowałem kleić ale nic to nie dało,za dużo dziur,dodam ze folia miała jakieś 0,4.
postanowiłem zainwestować w nową folie pcv o grubości 1 mm i tez tak zrobiłem.
Przy okazji powiększyłem trochę oczko,przedtem miało jakieś 1,8m,a teraz ma 2m
poniżej kilka zdjęć z prac;
Może się mylę ale w starym oczku nie widzę nawet śladu po roślinach (koszach). Jeżeli moje podejrzenia są słuszne to przyczyna tej szczawiowej jest jasna
Rośliny były,nie było ich za dużo,ale woda w zeszłym roku przez cały sezon była krystalicznie czysta,poniżej kilka zdjęć roślin które były w zeszłym roku w oczku;
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum