Oczko ma ok 5 tys i zostało wybudowane w 2006 roku z foli budowlanej (jak narazie się trzyma). Oczko jest w bardzo nasłonecznionym miejscu dlatego jest problem z zieloną wodą Z roślin z tego co wiem są 2 gatunki lili, pałka wodna, babka wodna, i dwa gatunki traw w ilości 6 sztuk. Z ryb są 3 czerwone karasie, które mają od 23 do 25 cm, jeden złoty karp 23 cm i dziki lin 26 cm. Nie mam żadnego filtra i nie zamierzam mieć.
Ostatnio zmieniony przez JAREK G 2010-02-07, 09:40, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 55 razy Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 1403 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-02-06, 21:34
Sadzenia to będziesz miał....
Zajrzyj do Arka do sklepiku i planuj już zakupy na wiosnę, bo naprawdę dużo roślin potrzebujesz. Dzięki roślinom można bardzo ograniczyć problem zielonej wody a czasem nawet zlikwidować. Przykłady znajdziesz na forum.
W najgłębszym miejscu jest ok 80cm...w tym roku planuje pogłębić, poszerzyć, dorobić półki, zwiększyć ilość roślin przynajmniej 10-cio krotnie i dodać pare rybek(planuję orfy,kilka karasi i liny)
Mi już ta zima wychodzi bokiem i jeszcze ten lód, którego u mnie jest ze 30 cm. Nie wiem czy rybki mi przezimują... wczoraj widziałem jednego karasia przy dnie więc może nie będzie tak źle
Żebym go jeszcze miał do niedawna nie wiedziałem, że takie coś istnieje ale w poprzednich latach ryby przeżywały. W zimie 2010-2011 nie będę nerwowo oglądał prognozy pogody, bo planuje zakup tego urządzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum