Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Maj 2006 Posty: 261 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-08-05, 11:16
O to samo chciałam zapytać. Piękna! A może jeszcze się dowiem, gdzie kupiona? Jak w okolicach Władysławowa, to mam szanse.
Moje lilie kupione w tym roku, mają już pąki i nie mogę się doczekać kiedy zakwitną : Tomocik, Aurora, Holandia i Atraction ( o ile w szkółce nie pomieszali karteczek).
Wysłany: 2006-08-05, 11:30
na tym zdjeciu to akurat james brydon
wolno rosnaca lilia, ale ma piekne kwiaty
nastepnym razem sie poprawie i podpisze zdjecia
teraz to tylko w ramach malego treningu wrzucilem:)
pozdrawiam
Jacek
[ Dodano: 2006-08-05, 12:33 ]
Alu jak sie kiedys wybierzesz do Władysławowa, to mozesz liczyc na sadzonke tej lilii, moge tez dolozyc narybek karpia koi:)
pozdrawiam
Jacek
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Maj 2006 Posty: 261 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-08-05, 11:45
Dziękuję i trzymam za słowo. We Władysławowie bywam od czasu do czasu, ale poza sezonem. Teraz za tłoczno jak dla mnie...Może jesienią jak będziesz robił porządki i coś podzielisz to daj znać.
Wysłany: 2006-08-06, 07:09
kupuje wyleg karpia koi i podciagam go wielkosci narybku jesiennego wraz z innymi rybami,ktore hoduje w osrodku zarybiana zatoki puckiej
karpia wymieniam na wyleg innych ryb- szczupaka,sandacza i sieje
tymi rybami zarybiam zatoke pucka
w tym roku wpuscilem juz 20000szt narybku szczupaka oraz taka sama ilosc narybku sandacza
pod koniec wrzesnia bede zarybial plotka, w ubieglym roku wpuscilem ponad 142 tysiace narybku tych ryb
ploc sam wycieram w osobnym stawie, natomiast wyleg innych gatunkow ryb pozyskuje z zaprzyjaznionych gospodarstw rybnych
pragne dodac, iz ryby hodowane u mnie sa karmione tylko i wylacznie planktonem naturalnym
jest to jedyna w Polsce stacja hodujaca ryby na wodzie morskiej oraz korzystajaca z obfitosci planktonu pozyskiwanego ze stawow stabilizacyjnych oczyszczalni sciekow
wspolpracuje ze stacja morska w helu oraz naukowcami z MIR oraz innych instytutow
w nastepnym roku planuje mala zabawe z jesiotrami, oraz nie omieszkam dokladnie sprawdzic upodobania pokarmowe amurow
pozdrawiam
Jacek
Wysłany: 2006-08-06, 08:03
jest to lilia troche "upierdliwa" w hodowli
mam ja juz kilka lat
ale zawsze mam male problemy z mlodymi sadzonkami
ale nadrabia to pieknymi kwiatami
pozdrawiam
Jacek
moze tez na przyszly rok bede mial takie roslinki
a co do narybku to moge pomazyc bo ostatnia sztuka mi nie przetrwala zimy pozostaly tylko karpio-karasie (a sa zamlode na tarcie) i dokupione w tym roku....
moze w przyszlym roku cos bedzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum