Pomógł: 21 razy Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 2634 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 2006-05-27, 23:36 Moje oczko killer1558
Oczko zrobione jest z foli 0,8mm kupiłem ja oklo 10 lat temu ale dotego czsu jest trzecia warstwa foli 0,3mm (budowlanka) niestety leci co jakis czas i musze remont robic ale to i zawsze nadobre wychodzi bo powoli sie sie oczko rozrasta.
Oczko ma teraz okolo 4000 l a miało 3000 l.
Fałna moja to 11 karasi kupinych w tym roku + 1 co przezyl zime, kiełbie około 10 i słonecznica no nie wim ile moze koło 50 szt ,2 traszki i zielone zabki okolo 4,a o innych zabkach to nie wspomne bo mam normalnie plage.
Na roslinki to nastawiłem sie na pare gatunków to jest ,Bobrek trójlistkowy,Kosaciec żółty,
Rdestnica pływająca,Rogatek sztywny,pałka waskolistna,Czermień błotna-mam z nia problemy ,marnieje po jakims czasie,a po zatym lilie 3 gatunki. W małych ilosciach,Kaczeniec,Oczeret,Przęstka pospolita,Żabieniec
Pompa w tym roku jest mała3,500 koszty mnie zjadły ,na kaskade mi zona zabroniła w zapasie czeka 7000l
Filtr samoróbka z projektów z netu zdjecia pokaze ale puzniej, lampe stosuje w nagłych wypadkach gdy woda robi sie po upałach zielona ,magnetyzer załozony na wezach doprowadzajacych wode do filtra. Poprostu prubuje utrzymac wode czysta ale to jest z róznym skutkiem.
Nareszcie w tym roku udało mi sie kupic torf taki jak ma byc bo zawsze nie mogłem dostac tego wysokiego i grubego to dawałem ogrodniczy ph3,5-4,5 ale zawsze był marny skutek .
Poprostu u nas kronena nie dostanie ,ja kupiłem firmy klasmann i mam nadzieje ze bedzie ok.
A oto fotka mojej odstani tu sie relaksuje http://img139.imageshack..../img52659ng.jpg
a jak sie w koncu naucze dawac te zdjecia to przesle wicej
pozdrawiam .ps przepraszam za pisownie
[ Dodano: 2006-05-28, 12:29 ]
A to zdjecie było zrobione 14 maja po wymianie foli torf lezy około 1,5 tygodnia zobaczymy co dalej przejzystosc wody 1,2
Wysłany: 2006-05-28, 12:02
Ja jednak jestem za wąskolistną ale mam tez ta drugą 1 szt a co do zółtych to ci nie powiem bo to zona nasadziła i nie mam pojecia jak to sie nazywa moze cos znajde o tym
[ Dodano: 2006-05-28, 13:15 ]
ps.czy chodzi ci o to na brzegu to sa dwie rózne sadzonki a nazwy to sie dowiem
Wysłany: 2006-05-28, 19:21
ta masa kwiatów to prawdopodobnie tojesc kropkowana szukałem wiadomosci i po mojemu mi tak wyszło,a ta kepa kwiatów na nocnym zdjeciu to wiesiołek ale jaka odmiana to nie wiem a tu troszke lepsze zdjecie
Wysłany: 2006-08-19, 09:49
ogólnie to nie chodzi mi które jest ładniejsze bo w sumie to mam ich z pare setek na kompie chciałem uchwycić całość teraz a pozatym każda pora roku to inna fotka wszystko sie zmienia i ja także dużo pozmieniałem ale dzieki za reklame ktoś napewno poogladate fotki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum