Witam chciałem pochwalić się moim małym oczkiem (pojemność ok 2m) wykopałem je w zeszłym roku. Oczko uszczelnione jest siatkobetonem. wpuszczone mam kilka karasi. Staram się sukcesywnie dosadzać jakieś rośliny. W tym roku zrobiłem mały wodospadzik. Będę wdzięczny za wasze opinie.
Cóż oczko jest niewielkie ok. 5m na 3m głębokie na 120, ale nie było więcej miejsca. Nie mam żadnego filtra, jedynie woda z kaskady spada na pończochę z torfem narazie woda była w porządku ale teraz zaczyna coś mętnieć chyba będę musiał wymienić torf. Walka z opadającymi liśćmi należy do codziennego rytuału. Oczko jest pod sporym orzechem i cały czas coś z niego spada. ale w lato daje miły cień
Bardzo ładne oczko ja tez mam małe również z takiego samego powodu (brak miejsca)
i wiem co to walka z liśćmi jak możesz to daj więcej kamieni na około zobacz moje jak miałem mało kamieni ,a teraz jak mam więcej daj jakieś foty rybek.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 382 Skąd: Poznan-Rokietnica
Wysłany: 2009-06-29, 14:19
Paweł napewno wiekszośc sie dołączby aby miec czysta wode to przedewszystkim rosliny rosliny , a u Ciebie ich troszke brakuje daj ich wiecej a wode bedzie lepsz oczywiscie nie odrazu ale bedzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum