Witam kolejną kobietę na forum Oczko bardzo ładne i rybki tez widać , choć muszę powiedzieć że jesteś dość oszczędna w słowach i za wiele to nie napisałaś
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Pomógł: 69 razy Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 1931 Skąd: opolskie
Wysłany: 2008-03-15, 22:17
oczko i ogród śliczny , piękna ławica rybek --- tylko ten wodotrysk
napisz jakie są tam ryby , rośliny ,wielkość i głębokość oczka oraz jak jest zrobione
_________________ pozdrawiam Darek
Ryzyko zwiększa przyjemność......żyje się tylko raz
Oczko zrobione jest z foli PCV i jak widać dookoła wyłożone kamieniami.
Zrobiona jest mała kaskada.Mostek dzięki któremu można się przedostać na drugą
stronę ogrodu.W oczku zamontowany jest filtr ciśnieniowy z lampą UV.
W oczku jest 160cm po srodku. Jak mi liczyli pojemność to podobno około 15tys litrów.
Na tej podzctawie zakupiłam filtr.
Problem mam z roslinami bo zakupiłam rosliny ale okazało się że nie wytrzymały zimy.
W ubiegłym roku ponownie zakupiłam ale zobaczę dopiero co zostanie w tym roku.
Jeśli chodzi o nazwy roślin to tez mam problemy z zapamiętaniem nazw.
To co pamiętam to lilie wodne dwa rodzaje,kaczeńce pałke wodną. sitowie,boberek trujlistny.
Latem zrobię zdjęcia to mam nadzieje że ktoś z forumowiczów napewno mi podpowie.
Witam kolejną członkinie naszego forum.Oczko jak i teren wokół niego Odnośnie twojego ostatniego postu co do roślin-liście Lili nie lubią jak leci na nie woda,a widzę włączoną fontannę,więc to może byc powód zniszczenia rośliny.
iwo-1, może to były rośliny jednoroczne pistia, hiacynt , kotewka bo z tych co wymieniłaś to są to gatunki rodzime i z nimi nie mam problemu, chyba że lilię były tropikalne
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 804 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-15, 23:56
powoli dochodze do wniosku, ze Panie maja lepsza reke do oczek wodnych. slicznie to wyglada. zajefajna kladeczka i super otoczenie oczka. tez mam drzewa iglaste przy oczku ale nie jest tak zle - gorzej z lisciami z orzecha i czeresni, ehh
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 11 Sie 2006 Posty: 736 Skąd: śląskie
Wysłany: 2008-03-16, 01:07
Iwo-1 Oczko śliczne, przede wszystkim bardzo ładnie wkomponowane w ogród.Wygląda na taką naturalna sadzawkę ogrodową. Bardzo mi się podoba takie położenie oczka, szkoda,że u mnie nie mam możliwości takiego rozwiązania zastosować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum