Wysłany: 2008-04-16, 11:38 rośliny nie wymagające podłoża
jak w temacie są jakieś roślinki które można wstawiać do oczka bez podłoża oczywiście nie chodzi mi o pływające heh.jeśli woda by była klarowna pięknie by sie prezętowały same roślinki a w szczególności ich korzenie które by było widać.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 1522 Skąd: Radom
Wysłany: 2008-04-16, 16:52
W uprawie hydroponicznej/bez podłoża/rośnie dobrze wiele gatunków.Z doniczkowych u mnie udał się papirus,skrzydłokwiat,tatarak japoński.Myślę,ze i z typowymi roslinami oczkowymi mozna poeksperymentować.
Myślę,ze i z typowymi roslinami oczkowymi mozna poeksperymentować.
Wojtas oczywiście że można poeksperymentować ,ale na tych roślinach nie trzeba eksperymentować :kosaćce,tataraki,ponikło,sitowia,bobry,czermienie,mięta,bobowiczki,marek,rzepicha te rosną u mnie bez jakiegokolwiek podłoża .Powinny bez problemu udać się jeszcze pałki i trzcina.Wszystkie wywłóczniki,rdestnice,rogatki też mozemy nazwac hydroponicznymi
_________________ Pozdrawiam Sebastian
Malum nullum est sine aliquo bono
Advertisement ..:: Sponsor ::..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum