Wysłany: 2007-05-29, 14:49 Co sądzicie o kaskadach z plastiku??
Witam wszystkich forumowiczów! Jak na razie jestem tu nowicjuszem . Dzisiaj byłem w sklepie ogrodniczym i zaciekawiła mnie kaskada z plastiku wymiary około 170cm/60cm cena 90 zł. Byłem skłonny kupic lecz chcialem sie jeszcze upewnic na forum co to jest warte i czy warto to kupic W mojej okolicy nie ma jako takich kamieni, ktore uzylbym do zrobienia kaskady dlatego ide w tym kierunku. Te kaskady zrobione są chyba z polietylenu. Czym ewentualnie mozna zastapic plastik? Proszę o wypowiedzenie sie na ten temat :peace:
Ja widziałem takie kaskady z plastiku co udaje naturalne kamienie nawet nieźle to wyglądało , ale było strasznie drogie Lepiej tak jak pisał killer1558, zrobić samemu
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Wysłany: 2007-05-29, 20:40
Jeszcze sie zastanowie co do kamieni, gdyz sa drogie 1,70 za kg pewnie taniej by wynioslo kupienie gotowej formy.Moze cos doradzicie z czego mozna ładna kaskade stworzyc Pozdrawiam
ja mam kaskadke chyba taka o jakiej mowisz, tez z formy ok 1m, i kosztowala cos kolo 80zl. Ale wyglada to nienaturalnie i nie daje takiego efektu jak z kamieni, wiec nie polecam raczej
Jeszcze sie zastanowie co do kamieni, gdyz sa drogie 1,70 za kg
Zbliża się wiosna, rolnicy orzą ziemię i co roku przy polach zostawiają pełno kamieni, różnej wielkości i maści , porozglądaj się nie trzeba płacić za coś czego inni nie potrzebują.
Kamienie są praktycznie wszędzie,wystarczy się rozglądnąc i pochylic.Plastik będzie wyglądał nienaturalnie i zapewne szybko ci się znudzi wygląd takiej kaskady.
A zbierać je jest najlepiej właśnie teraz gdy jeszcze nie wyrosły chwasty i trawa. Teraz fajne "okazy" można wypatrzeć z jadącego samochodu.
A wracając do tematu. Wyobraźcie sobie plusk kaskady spadającej na plastikową miskę...
Żenua!
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 804 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-21, 18:31
90 zl to prawie za darmo. a za darmo mozna spac z krzesla i nic wiecej. moim zdaniem warto wysuplac wiecej grosza i zbudowac wlasna kaskade albo kupic cos porzadnego z prefabrykantow. inna sprawa, ze po sezonie uzytkowania nawet taka forma obrosnie roslinami i wtopi sie w otoczenie. co kto lubi
Jak dla mnie plastik nigdy.Mam kaskadę z kamieni i co jakiś czas można ja trochę przerobić aby zmienić choćby np.odgłos spadającej wody.Plastikowa kaskada może być wykonana z lipnego plastiku i po krótkim czasie straci kolor.
Po kilku tygodniach wygląda tak
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 804 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-21, 21:33
fotki b. b. fajne. kaskada super.
nie mozemy tez przesadzac. widzialem plastikowe kaskady, ktore robily super wrazenie. wystarczy poszperac na jednym z popularnych serwisow aukcyjnych fajna kaskada z prefabrykantow kosztuje ponad 1000 zl. pytanie co sie komu podoba i jak kto wycenia wlasny czas.
ja wole kamienie + pot + krew
Masz racje kolego z tymi prefabrykatami,tylko że za 1tyś. to u nas na Flisackiej mam 2tony kamienia różnego rodzaju i kolory od białego do czarnego.Z tej masy kamienia,to już można zrobic kaskadę jaką się zapragnie.
Jak to mówią-bez pracy nie ma kołaczy.Wystarczą chęci i pomyślunek.Doradztwo można czerpac z forum i tylko brac się do roboty.A jakie zadowolenie będzie po własnoręcznie wykonanej kaskadzie.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum