Hej, nie wiem za bardzo co zrobić z podwodnymi reflektorkami . Czy zostawić je w oczku? Tyle, że są jakieś 20 cm pod powierzchnią, więc na pewno zamarzną. Tak więc wchodzzi w grę tylko i wyłącznie wyciągnięcie je z wody i zabezpieczenie. Tylko jak to zrobić, żeby nie uległy uszkodzeniu?
P.S Lampy nie są przymontowane na stałe tzn. Są na ok 25 cm kablu, żeby można było je przestawiać. Całkowitek rozmontowanie nie wchodzi w grę
Ostatnio zmieniony przez AurorA 2009-04-08, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
Rozumiem że możesz je wyciągnąc z wody, ale muszą pozostać przy oczku.
Wsadź je do jakiejś szczelnej skrzynki. Większość lamp moze być także stosowana w ogrodzie (nie w wodzie) więc nie trzeba ich specjalnie zabezpieczać - sprawdź jeszcze w instrukcji.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Witam. Mam zamiar wykonać sobie podwodne oświetlenie oczka z żarówek diodowych <ok 20 szt w reflektorze> Nie wiem tylko jaki wybrać odcień ciepły? zimny? a moze jakies inne kolory nie tylko białe.
MOze ktos posiada jakies zdjęcia oczka z podwodnym oświetleniem bo nie mam pojęcia jak to ładnie zrobic a nie moge nic na ten temat znależc. Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
Wysłany: 2008-03-17, 19:57 sprzedam, halogeny do oczka
witam mam do sprzedania halogeny do oczka wlasnego pomyslu 5 halogenow x 20W +Transformator cena jaka mnie interesuje prawie po kosztach produkcji to 250zl a efekt jest w 100% idealny
jest tez mozliwosc za mówienia wiecej halogenow lub wiekszej mocy ale 20W spokojnie se radzi
jak ktos bedzie chentny wystawie na alledrogo
pozdrawiam
webster1981@o2.pl
tak mozna je zanuzac ja mam oczko ok 120cm i leza na dnie prąd jaki idzie to 12 v jest bezpieczny kabel po miedzy halogenami ok 1,5m ale mozna je pzedluzyc w razie potrzeby a od Transformatora do 230v ok 8m lub wiecej jezali chodzi o ilosci halogenow lub kabla mozna sie dogadac
fotki moge wzucic jutro wieczorem
w okolicy Rawicza mozliwosc zamontowania
fotki robione telefonem 2 pixel
woda byla troche metna jak wkladalem lampy ale rybki ladnie widac
real jest lepszy jak ktos mieszka kolo rawicz moze przyjechac ogladac na zywo
Fajnie to wygląda.Ale napisz coś więcej,albo fotki jak to wygląda,a nie tylko jak świeci.Jaka gwarancja że,za kilka miesięcy nie zacznie przeciekac i wszystko szlak trafi.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum