Na jaka maksymalna glebokosc moge wsadzic Oczeret i Trzcine australijska ?
Aha i co zrobic zeby ryby mi nie obrzeraly Pałki, bo mam posadzona na 40cm glebokosci i co jakis lisc sie chce wybic z wody to zaraz ma obgryziona koncowke i dalej nie rosnie ;/
Może weź pałkę wyżej a jak jak już wypuści porządny pęd to wtedy ja odniż na miejsce docelowe. - mnie pałki rosną na głębokości 0 (zero) w mokrym podłożu).
Oczeret zalezy od gatunku ale na 30 możesz spokojnie posadzić. Trzcina raczej nie głębiej niz kilka cm.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
No wlasnie jest problem bo nie mam juz miejsca na polkach, chyba ze oczeret (sciprus zebrinus) dalbym nizej ale tam mam wiecej jak 30cm ;/ Musze cos wykombinowac, bo szkoda tej palki
Możesz ją wyjąc z oczka i przez jakiś czas trzymać w donicy obok oczka - najlepiej na podstawce z woda. Nawet jak trochę przeschnie to jej nie zaszkodzi, ale staraj się podlewać codziennie.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Maj 2006 Posty: 568 Skąd: Suwałki
Wysłany: 2006-07-31, 13:42
Moje buszują w grążeli żółtej,liście podwodne zjadły.Zastanawiam się może sałata by im smakowała ,u mnie jest lodowa,krucha ,pycha .Paweł ,Aurora co wy na to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum