tom11napisal/a:lampa świeci ale mam wrażenie że nie działa.
dodam że była włączona łącznie 4 miesiące
------------------------------------------------------------------------------
O ile ci świeci lampa to na pewno działa,tak o koło dwóch lat
to może mieć już nie te parametry.ale twoja jest jeszcze dobra,
bo nowa.Nie myśl ,że lampa ci wszystko wyklaruje,lampa ma tylko
pomóc w całości z filtrem.Powodzenia
poz.Leszek
--------------
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 433 Skąd: 40 km od Lublina
Wysłany: 2010-06-10, 20:14
Cytat:
Jaki żarnik ; jak dużo jest twoje oczko; jaki przepływ wody przez lampę.
żarnik 11w. węgierski BIAX kupiony z lampą AqaSzut, filtr extreme12 AqaSzut+beczka z bio wkładami przepływ 3600 l. oczko z 10 m3(tak mi się wydaje) 5,7m/3,6/90-140gł.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 433 Skąd: 40 km od Lublina
Wysłany: 2010-06-12, 08:21
Kupiłem identyczny więc w starym sądze że była, jak w nowym jest.
A tak pozatym to po co jest ta kulka, może wypalenie jej daje sygnał że nadszedł czas wymiany żarnika???
Witam! Mam pytanie jak sprawdzić czy działa zasilacz do lampy uv. Przy zasilaczu jest lampka ale ona się nie pali i nie wiem czy spaliła się tylko kontrolka czy cały zasilacz.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 1403 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-07-04, 10:35
W mojej lampie dioda na zasilaczu sygnalizuje pracę żarnika. Jak diodka się świeci znaczy, że lampa pracuje i naświetla. Jak się nie świeci tzn, że nie działa. Może u Ciebie jest podobnie.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Mar 2010 Posty: 1341 Skąd: wlkp
Wysłany: 2010-07-09, 14:34
W obudowie mojej lampy jest małe "okienko" przez które widać czy żarnik się świeci czy nie. Czy jest skuteczny pewnie określa to ilość godzin jego pracy (+ -)
Wysłany: 2012-06-01, 09:33 Jak sprawdzić żarnik - czy jest nowy ?
Mam pytanie jak w tytule.
Chodzi mi konkretnie, czy w nowym żarniku te dwie skrętki, które znajdują się w szkle od strony trzonka mogą być z takim białawym nalotem, czy powinny być srebrzyste, bez nalotu ?
Czy te dwie "skrętki", które są w żarniku jak są nowe mają taki białawy nalot (szkło jest przeźroczyste), czy są srebrzyste, ładne ? Pytam, bo mam taki żarnik, w którym jest białawy nalot na tych skrętkach i nie jestem pewien, czy to jest nowy, czy używany i już nie będzie miał efektu. Czy jak mają te skrętki białawy nalot to jest wiadomo, że jest używany żarnik, czy nie można stwierdzić ?
Pozdrawiam Forumowiczów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum