Mam bulwy strzałki jak wrzucę do wody między kamienie które mam na dnie w częsci oczka to wystarczy aby rosły.A może trzeba jakoś je umieścić w mule...
Strzałka lubi żyzne podłoże. U mnie w samym żwirze wyginęła, a w mule ładnie rośnie.
aby strzałki ładnie rosły i się mnożyły powinno się bulwki sadzić co roku od nowa w żyzne kompostowe podłoże. Dotyczy to wszystkich gatunków z rodzaju sagittara.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-26, 19:53
jurek47 napisał/a:
Mam bulwy strzałki jak wrzucę do wody między kamienie które mam na dnie w częsci oczka to wystarczy aby rosły.A może trzeba jakoś je umieścić w mule...
strzałka lubi żyzne podłoże, więc lepiej dać do mułu - jeśli tylko te dwie opcje wchodzą w grę
Kupiłem strzałkę w czerwcu 2009r ,była licha i ledwo przetrwała zimę 2009na2010.W zeszłym roku rosła pięknie ,zarosła cały pojemnik /opakowanie po pomidorach z marketu/więc trzy dni temu wyjąłem z oka i oniemiałem całe dno wyłożone bulwami,było ich 38szt.Ładne z kiełkami i już kłącze i roślina mateczna zgniło .Także jednak trzeba często przesadzać jak radzi Aurora.
witam ,dzisiaj wykopalem z pobliskiego stawu strzalke wodna i niestety w czasie transportu sie plamala , czy jak odetne liscie i zostawie korzenie z krotkimi ladygami to czy bedzie w stanie odrosnac czy to niema sensu ??
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-07, 22:46
Ja w tym roku dałam osmocote i dają radę, ale w zeszłych sezonach nawet nie przypominały strzałek. Wypuszczały mi tylko liście podwodne.
Za to Benni to mnie zadziwiła, jest wielgachna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum