Zazdroszczę Wam tego karmienia Moje rybki pływają blisko dna, i ani myślą ''zakąszać''.
Moja wina, bo w ubiegłym roku karmiłem z dna, i pamiętają
Ale co tam, w maju kupię japońce i mam ambitny plan uczyć karmienia z ręki - myślę, że się uda.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2013-04-13, 09:45
Moje bardzo ożywione ale jak rzuciłam kilka ziarenek karmy na próbę, to zwiały na dno i ani myślą o jedzeniu. Nie wiem ile woda ma stopni (termometr jeszcze nie kupiony) ale za oknem jest 10stopni. Pierwszy raz , bo tak w ostatnich dniach było 5. Jeszcze chyba za wcześnie na posiłki
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2013-04-13, 12:47
W słońcu prawie 27, a w cieniu 15C. Też rzuciłam kontrolnie kilka ziarenek, ale nie wykazały najmniejszego zainteresowania.Natomiast wielkim zainteresowaniem pracami wiosennymi wykazały się żabki
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2013-04-13, 18:00
Pierwsza i JEDYNA słuszna rada to :ROŚLINY, ROŚLINY, ROŚLINY, a woda zrobi się klarowna. Poza tym czeka Cię "świeżaku" sporo pracy przy maskowaniu brzegów. Czy ta folia to budowlana? No i załóż swoją galerię, a na pewno otrzymasz wiele wskazówek i cennych porad, no i witam nowego oczkomaniaka
PS. podaj parametry oczka oraz filtracyjne.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2013-04-19, 08:51
A od kiedy można przejść na pokarmy te nazwijmy 'letnie" pełnowartościowe i wysoko kaloryczne typu spirulina itp. ? Moje na razie lekuchno pobierają pokarm wiosenny. Czy to jest związane bardziej z temperaturą wody czy długością okresu karmienia tym pokarmem pierwszym ?
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
No ja próbowałem kilka dni temu i nawet nie podeszły do pokarmu sztucznego granulki mimo iż pływała cała obsada tuż pod powierzchnią.
Natomiast wczoraj i dziś jak zbierałem kretowizny nazbierałem robaków ku mojemu zdziwieniu woda aż się gotowała,ale miały radochę razem ze mną.
ewa535, wydaje mi się,że jeszcze za wcześnie i temperatura wody i powietrza niby rybki pływaja ale to jeszcze nie to.
U mnie po kopaniu ogródka , uzbierałem też robaków, rzuciłem rybkom
to wcinały jak szalone, karmy suchej jeszcze nie mam, chcę kupić focusa, ale nie mogę znaleźć, może podrzucicie mi jakąś metę na niego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum