ja mam w stawie pręt z podpiętym wyłącznikiem róznicowym czy jakoś tak się to nazywa - działa bo jak mi się pompa zepsuła to go wywalało podobno 100% bezpieczeństwa.
pzd
Artur
Wysłany: 2012-09-24, 11:43
Taaa .... A jak kabelek zaśniedzieje, albo ktoś odłączył wcześniej bo coś tam grzebał i zapomniał podłączyć po skończeniu roboty, albo uszkodzona, albo hgw co tam jeszcze to jednak blada ? Bank jak bank czasami nie wypłaca kasy jak jej nie ma.
Taaa .... A jak kabelek zaśniedzieje, albo ktoś odłączył wcześniej bo coś tam grzebał i zapomniał podłączyć po skończeniu roboty, albo uszkodzona, albo hgw co tam jeszcze to jednak blada ? Bank jak bank czasami nie wypłaca kasy jak jej nie ma.
Nie ma nic 100% pewnego, ale samochodem też wszyscy śmigamy mimo że wypadki się zdarzają!
_________________ Pozdrawiam!
Adam
Oczko30m² 15m³
art1234 [Usunięty]
Wysłany: 2012-09-24, 12:27 sprawdzam
przed robotami w wodzie sprawdzam różnicówke przyciskiem kontrolnym na tablicy - do stawu nikt sie nie dotyka tylko ja
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2012-09-28, 13:57
Ja oglądam temat w nadzieji, że może ktoś poradzi na prawdę rewelacyjną, skuteczną i niedrogą rzecz. Dotychczas do wszystkich typów były większe lub mniejsze zastrzezenia.
Prawdopodobnie te 700 osób tez z tego powodu czytało ten temat
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Jestem nowy na forum, ale wypowiem się na temat odkurzacza, którego sam używam
Posiadam odkurzacz Gardena SR 1600. Używam go do czyszczenia oczka wodnego o pojemności ok 7m3. Bardzo dobrze wciąga glony, osadzone na dnie. Podczas odkurzania woda prawie się nie brudzi. Glony pływające również dobrze wciąga. Pojemnik wystarcza na ok. 15 sekund ciągłego wciągania glonów, po czym sam się opróżnia. Jeśli woda jest naprawdę brudna to lepiej zamiast filtrować ją przez specjalny worek nakładany, na końcówkę węża odpływowego i wlewać z powrotem do oczka, lepiej ją wylać i dolać świeżej wody.
Zalety:
- przyzwoita siła ssąca
- długa rura ssąca, składająca się z 4 części, w tym dwie przeźroczyste, przez które widać co wciągamy
- 4 końcówki ssące, które dobrze się sprawdzają
Wady:
- pojemnik odkurzacza mógłby być nieco większy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum