Dzieki za podpowiedz pewnie ja wykorzystam w pewnej części oczka , ale wrodzimy do tematu czy macie jeszcze jakie niskie podwodne rośliny był tutaj temat o mchu jakie mogą być jego zalety a jakie wady
ładny trawniczek uzyskasz z grubosza helmsa ale aby był ładny trzeba go strzyc no i z czasem porasta glonami- po zimie zawsze jest brudny i brzydki a te najładniejsze młode pędy wypada przycinać.
można też spróbować z ponikłem igłowatym lub okrężnicą ale z doświadczenia to nie jest to zielone przez cały sezon
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-10-11, 21:25
Ładnie się prezentuje okrężnica bagienna. Ponoć gorzej z odradzaniem po zimie. Nie wiem dopiero spraktykuję. Jedno jest pewne przez cały sezon ( i zimę też ! ) zielony dywanik jest tak jak chcesz.
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Przepraszam a w czym sadzi te rośliny , czy one mogą rosnąc na betonie lub kamieniach tak jak porosty czy muszą miedz jakieś piaskowe podłoże . Dziękuje za przedstawienie rośliny.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-10-12, 15:20
Ja powtykałam pomiędzy kamyki. A raczej kamykami przygniotłam włosowate mikre korzonki.
Jeśli chcesz dywanik to też Ci tak radzę, choć w naturze roślina rośnie w bardzo żyznym podłożu.
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Dzieki wielkie za rade wykorzystam ja i myślę ze to chyba najbardziej pasująca mi roślina ale ocenie ja dopiero wiosna dziękuje . Proszę o kolejne rady i rośliny może nie tylko mi sie przydadzą ale tez innym pozdrawiam i
Zapraszam z pomysłami
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum