Myśmy tez pili dziś miętówkę z miety z oczka. Była dobra, ochłodzona z kostkami lodu.Moja mięta listki ma mocno , raczej ciemnozielone. Bordową ma tylko główną łodygę.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 107 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Wysłany: 2010-07-12, 14:02
zuzi10 napisał/a:
Myśmy tez pili dziś miętówkę z miety z oczka. Była dobra, ochłodzona z kostkami lodu.Moja mięta listki ma mocno , raczej ciemnozielone. Bordową ma tylko główną łodygę.
Widocznie moją za długo zaparzałem albo za dużo tam zalałem jej alee obie odmiany nie przypadły mi do gustu
Nie każdy za miętą przepada, ale np wrzucenie parę listków do goraczego kompotu z jabłek, a nawet innych owoców powoduje,że kompot jest bardziej orzeżwiający. Ja do herabaty dałam pare listków tylko.
Mięta wypuściła pędy i teraz co kolanko to rośnie nowa roślinka wypuszczając korzonki ,tylko że to jest na powierzchni wody.Po prostu te pędy pływają ,czy one tak wyrosną , czy jak będą większe to po prostu się przewrócą..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum