Pomogła: 4 razy Dołączyła: 04 Mar 2010 Posty: 92 Skąd: Jarocin
Wysłany: 2011-03-28, 12:15
Przyszła wiosna, wszystkie rybki przezimowały dzięki pływakom ze styropianu teraz tylko kot sąsiada zauwazyłam że ma ochotę na nie polować... w sumie to przydało by się mieć ich mniej ale jak sie kocisko znarowi to mi wszystkie wyniesie.
Będziesz musiał teraz pilnować,albo ty zapoluj na kota,do wora
i go wywieść
leszek50-57, lepiej od razu doradź koleżance, do której zwracasz się w rodzaju męskim - choć zupełnie nie rozumiem dlaczego - najlepszą linię obrony przed sąsiadem
Wysłany: 2011-07-17, 21:23
Hej hej, jest postęp teściowa sama stwierdziła że liny są nam nie potrzebne, znajomi juz są chętni wiec na jesień będzie eksmisja.
Woda jest tak zielona że aż strach wiec nie wrzucę żadnych świerzych zdjęć (chyba że z małego oczka). Na wiosnę planuję zastosowanie Triggera... zobaczymy co z tego będzie.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 1403 Skąd: Radom
Wysłany: 2011-07-18, 07:08
Nymphaea alba napisał/a:
Na wiosnę planuję zastosowanie Triggera...
Dlaczego dopiero na wiosnę? Przecież przy takiej temperaturze będzie najlepiej działał, bakteryjki się namnożą i zawsze pomogą w rozkładzie niechcianych substancji. Ja Triggera używam nawet kilka razy w roku na zmianę z Sedimentem jak woda się zrobi zbyt mętna.
Wysłany: 2011-07-18, 07:14
Elendilu, chetnie bym uzyła już teraz ale jak mi teściowie całą wodę wynienią na zimę i na wiosnę znowu to jaki sens. A raczej nie uda mi się ich przekonać żeby tego nie zrobili.
Wysłany: 2011-08-03, 15:44
Z wody zrobiła się taka zupa że teściowie zdecydowali się na wymianę do dna. Tym oto sposobem 18 linów i 3 karaśki zmieniły adres zamieszkania. w oczku dużym 43 ryby różnego kalibru, w małym oczku 12.
Wysłany: 2012-04-11, 19:16
Witajcie wiosną! Wkrótce trigger pójdzie w ruch i mam nadzieję doczekam się ładnej wody... W późniejszym czasie planuję rajd po okolicznych stawikach w poszukiwaniu większej ilości roślinek. Bilans po zimie b. dobry. Padły tylko 3 młode rybki które gdzieś w lodzie miedzy kamieniami zamarzły. Zakupiłam też małą pompkę żeby kaskadę uruchomić.
Działań ciąg dalszy. Pochwalę się fotkami jak uda mi się dojść do jakichś konkretnych rezultatów.
Wysłany: 2014-05-19, 10:45
Witam po dwóch latach. Informuję o sukcesie jaki spowodowały rośliny, i zmniejszenie ilości ryb: woda w większym oczku jest czysta!
Zamieszczam fotki choć niewiele na nich widać przez rozpiętą siatkę przeciw kotom... oczywiście jeszcze sporo przede mną pracy muszę jeszcze spłycić część oczka i ładniej rozmieścić zieleń, no i doprowadzić do porządku linię brzegową. Damy radę
Pomógł: 60 razy Dołączył: 22 Wrz 2012 Posty: 1851 Skąd: Lasochów - woj. Św.
Wysłany: 2014-05-19, 13:47
Piękna panorama! Wszystkie rośliny same w sobie wyglądają świetnie . M.in. świerk Conica, modrzew, azalie, pienne sosenki i wszystkie cyprysiki. Na trzecim i czwartym zdjęciu są jakieś pierisy? Czy to kalmie lub enkianty?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum