Pomógł: 37 razy Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 1600 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-07-06, 09:02
fenix napisał/a:
Raczej są to strzeble potokowe , ale oba gatunki występują w mojej okolicy w olbrzymich ilościach.
Rozmawiałem z kolegą z Instytutu Rybactwa w Żabieńcu, który od lat bada populacje strzebli w Polsce i powiedział mi, że strzeble potokowe rzeczywiście występują w Twojej okolicy w dużych ilościach, lecz absolutnie brak jest tam strzebli błotnych.
Raki mam w sumie 4 sztuki , wszystkie złapane w Jeziorze Międzybrodzkim , jest ich tam ostatnimi laty zatrzęsienie.Na pewno jest to któryś z amerykańskich gatunków , wygląda na raka pręgowanego.
Cudowne... :peace: Mnie się bardzo podoba fakt, że jest takie widoczne, nie pozarastane. A ryby cudowne. Sprzęt odjazdowy... Jak ja zazdroszczę oczek przy domu... (ale to taka zdrowa zazdrość, nie zawistna )
Ja też zazdroszczę, ale po cichu już planuję na wiosnę całkowitą rozbudowę oczka i pogłębianie, tylko mostek zostawię, bo ładny i solidny, dobry do obserwacji żyjątek wodnych!Mam to szczęście, że mogę oglądać z balkonu!
Pomógł: 21 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 1522 Skąd: Radom
Wysłany: 2007-10-10, 07:16
przepiekne oczko, a ryby po prostu cudowne.Nie lubię skomplikowanej techniki,ale zaczynam zmieniać zdanie.Bez niej utrzymanie takiej wspaniałej obsady ryb wymagałoby naprawdę mnóstwo pracy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum