Na pewno mam pondovaca. Na filmie to rzeczywiście bajka i dlatego go kupiłam u mnie tak nie pracuje. Oszem,jeśli czyszczę przy brzegu to pracuje cały czas choć bardziej zasysa kiedy wypuszcza wodę. Na głębokości jest tak jak piasłam wyżej żeby wypuścił wodę musze unieść rure nad powierzchnię wody.
Sam nie używałem tego odkurzacza wiec trzeba by poprosić o opinie użytkowników. W ubiegłym roku Kupował u mnie Pondovaca Paweł Wojnowski i miał podzielić się doświadczeniami.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Pomógł: 19 razy Dołączył: 26 Kwi 2006 Posty: 1264 Skąd: z raju
Wysłany: 2009-11-03, 16:10
Mam taki działa tak jak na filmie mół przytyka jak są pełne rury ssące wystarczy tylko unieść od dna by złapał trochę wody i ciągnie że az miło, zbiornik sam się opróżnia po pracy trzeba przepłukać te gąbki na filtrze i po sprawie jak nie ciągnie to ma wadę trzeba reklamować
jeśli są swobodnie pływające to sobie radzi, gorzej jak są mocno przyrośnięte (jest niby końcówka ale nigdy nią wszystkiego nie wyskrobiesz), a najgorzej jak porastają rośliny
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
po waszej namowie zamówiłem już odkurzacz Oase, ale nowszy model właśnie się pojawił Pondovac 4 - podobno mocniejszy - silnik 1800W ! zobaczymy co na to moje glony i muł powiedzą
jeśli są swobodnie pływające to sobie radzi, gorzej jak są mocno przyrośnięte (jest niby końcówka ale nigdy nią wszystkiego nie wyskrobiesz), a najgorzej jak porastają rośliny
panowie albo rybka albo .. coś tam.
To jest mocny sprzęt co bywa jego wadą bo wciąga to czego się nie chce np. delikatniejsze rośliny, albo muł z piaskiem. Więc trzeba się zdecydować o co komu chodzi. Nitkowate oderwane od podłoża ciągnie bez problemu, odrywać można za pomocą pocierania ssawka, ale oczywiście nie do roślin, Bajbas
Pondovac 4 dotarł wczoraj. Podobno z pierwszej dostawy w Polsce:) Oczywiście musiałem sprawdzić na ledwo rozmarźniętym oczku i jestem b. zadowolony. Ciągnie jak szalony i nawet
stary mech z kamieni ściągnął.
_________________ moje oczko - mój świat
Ostatnio zmieniony przez AurorA 2010-04-13, 21:56, w całości zmieniany 3 razy
No dobra ale czy to by się sprawdziło w stawie naturalnym gdzie nie ma foli lub betonu do którego można wyssać zanieczyszczenia i zaczyna być kopana dziura czy sie nie przytka ?
Art
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum