Wysłany: 2016-06-28, 08:49
Współczuje. Kawał rybska Ci urosło przez ten czas. Czyli w tym momencie jedynym terminatorem w Twoim oczku pozostaje okoń? Przyznam, że z ciekawością zapoznałem się z Twoją opinią na temat okonia w oczku i planuję w tym roku jednego pasiaka introdukować do mojego oczka. Od dwóch lat mam w nim orfę, ale ta nie jest w stanie poradzić sobie z narybkiem karasia.
Pozdrawiam
Nie robiłem sekcji a zewnętrznych objawów nie było. Być może przyducha bo zatrzymała mi się pompa wymuszająca obieg przez małe oczka a kaskada włącza się cyklicznie na 15 min co pół godziny.
[ Dodano: 2016-06-28, 16:04 ] Rafal22, Okoń też chyba się obraził na niską zawartość tlenu bo wczoraj nie przypłynął po ślimaki. Teraz wszystko już chodzi normalnie więc przekonam się wieczorem czy się zamelduje
Wysłany: 2016-06-28, 21:28
U mnie też nad ranem widać było ostatnio objawy niskiego poziomu tlenu w wodzie- cała ławica słonecznic pływa przy powierzchni łapiąc powietrze. Padła mi spora płoć. Roślin w oczku cała masa, ale o ile dobrze pamiętam z lekcji biologii, one w nocy też pobierają tlen, a dopiero w dzień go wytwarzają. Zgadzało by to się to z moimi obserwacjami- w południe już jest wszystko ok i ryby pływają normalnie. Teraz na noc włączam im napowietrzanie i jest wszystko ok. Daj znać jak się okoń ujawni. Trzymam za niego kciuki
Pozdrawiam
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum