Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2012-07-15, 09:05
Potwierdzam . U mnie orfy przerosły Koi a w momencie zakupu były o połowę mniejsze. Tyle ,ze rosną bardziej wzdłuż a Kojaki jeszcze tyją do tego
Bardzo czystą wodę masz
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Co prawda "rezyser" ze mnie żaden a sprzęt to tylko telefon ale że musiałem wcześniej wstać w tym tygodniu a światło z rana bardziej odpowiednie to nakręciłem swoje "skundlone" rybcie
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2012-08-02, 20:01
Super wygląda to napowietrzanie. Ryby piękne i widać że im dobrze, bo spokojnie sobie pływają. Na filmie oczko wygląda jakby to był wielki staw, a wiem że tak nie jest, bo Twoje oczko ( jak jeszcze moje było dopiero w planach) zrzuciłam sobie na pulpit. Z Twojego i Ewy oczka brałam przykład jak budować swoje.
Wysłany: 2012-08-03, 08:21
Gosia dziękuję
ale moje nie do porównania z Jarkowym
Jedyne co nas łączy to może proporcja liści lilii do kwiatów
Jarek na czym zaczepiłeś wężyk tego napowietrzacza ? Widać, że jakoś na środku oczka a instalacji nie widać /
Nie przesadzajcie dziewczyny Ewa Ty to masz oczko wychuchane, wychuchane ze mucha nie siada a u mnie 6 lat niesprzątane nieodkurzane .
Kamień od napowietrza leży na dnie miedzy normalnymi kamieniami ( otoczakami ) na głębokości gdzieś tak myślę 60-70cm
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Wysłany: 2012-08-04, 10:53
O dzięki:) a ja głupa myślałam, ze on musi być w powietrzu i nie może się stykać z niczym To całkowicie zmienia postać rzeczy z instalacją u mnie
Pomógł: 30 razy Dołączył: 05 Paź 2012 Posty: 569 Skąd: ok. Olkusza
Wysłany: 2012-12-14, 23:47
Właśnie przeglądnołem cały temat czyli te 45 stron ale muszę przyznać, że warto było Piękne oczko, super kaskada i te rybki teren taki zagospodarowany, wszystko przemyślane, a ta trawa to jak na obrazku wygląda, zresztą wszystko bardzo mi się podoba sam bym chciał takie oczko za ogrom włożonej pracy.
Wysłany: 2013-11-20, 12:38
JArek mam taką prośbę : Czy Ty mógłbyś tu wstawić fotkę Twojego bobrowiska, jak o tej porze roku to wygląda ? Chodzi mi o to jak to przyciąć ? U mnie jest full zielonych liści. Wysoko ponad taflę wody wyrasta mnóstwo kiełkujących odrostów. JAk to przycinasz, żeby nie zniszczyć tych zakończeń , co na wiosnę będą puszczały nowe pędy z kwiatami ?
Zrobie fotkę to wrzucę, ale ja Ewa jakoś specjalnie się z nimi nie obchodzę , skracam je kiedy mi pasuje niezależnie od pory roku może tylko poza okresem jak zaczynają kwitnąć . Skrócone pędy - jak maja liście to obrywam, wtykam między pozostałe i tyle
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum