Wszystko będzie w swoim czasie:) ale czekam na propozycje:) podobno w kulinariach nie grzeszę tak przynajmniej mówi moja kobieta:)
_________________ Działeczka nad stawem - bezcenne...
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2013-02-08, 19:40
Przetestuj jakiś przepis na łososia lub pstrąga grilowanego ... jadłem nad morzem, był grilowany w ziołach i cytrynie. Sam kiedyś robiłem ale daleko mi było do tamtego
Na razie początki:) gratka zacznie się w sezonie Każde odwiedziny pomogą Dzięki! Mam nadzieję że znajdzie się jeszcze ktoś chętny do komentowania i wymiany zdań!
_________________ Działeczka nad stawem - bezcenne...
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2013-02-22, 19:44
to może ja ?
COŚ CO NAJBARDZIEJ UWIELBIAM : ŁOSOŚ PIECZONY
Robimy zalewę:
10 łyżek wody
3 łyżki oliwy z oliwek
10 łyżek sosu sojowego najlepiej Kikkoman
starta skórka z 3 cytryn
3 duże zęby czosnku zmiażdżyć
2 łyzeczki cukru trzcinowego
zabełtać
wlać w jakiś mały pojemnik żeby pokryło nam ładnie dzwonki łososia (najlepsdzy prostokątny plastikowy pojemnik z pokrywką)
Układamy ile wlezie , taka porcja płynu starcza na 6 prostokątnych filetów z lososia.
Moczymy od 1/2 godziny do dwóch dni (w lodówce)
Mówiąc do 2 dni mam na myśli ile u mnie przetrwało , bo coś się ten obiad obsunął
Wyjmujemy z zalewy i wkładamy do piekarnika na blaszkę czy zaroodporne coś wylozone papierem do pieczenia.
Pieczemy tyle żeby zrobil sie lekko brązowy.
NAjpyszniejszy przepis jaki jadłam, mniam.
Potem robi sie ten płyn na oko eksperymentując - zawsze wychodzi bomba i szybko
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Jestem pod wrażeniem Twojego bloga - niby nisza a wiele osób się tym interesuje, szczególnie teraz w sezonie. Normalnie czeka Cię stworzenie biznes plan budowa czy wynajem lokalu i własna restauracja gotowa - z tymi przepisami nadawałbyś się
Advertisement ..:: Sponsor ::..
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 25.01.2007
Posty: 4134
Skąd: USA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum