Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2012-04-15, 12:29
Dzięki Franek i JAnusz
Janusz jak się cofniesz w mojej galerii to gdzieś tam widać jak to jest w pełni rozkwitu
Wreszcie odrobinkę zaczyna ta wiosna bujać, ale nic to z porównaniem ogrodu o tej porze z przed dwóch lat. Pamiętam wtedy akurat powróciłam ze świąt wielkanocnych w dzień Smoleńska i byłam w szoku jak kolorowo i zielono. Tydzień słońca wytarczył żeby wszystko się rozwinęłło. Żabki przywitały mnie wygrzewając się na kamieniach. Tym razem wszystko jeszcze w uśpieniu . Nie ma co pokazywać , nawet tulipany jeszcze w pączkach . Za to rybki już coś przeczuwają, bo ochoczo wypłynęłły na płycizny i drzewa I chyba jedna zielona żaba na moment wystawiła łebek z wody. Oceniła ,ze zima i nura w głąb oczka.
Mało jest do focenia bo została mi tylko piątka rybek. Ale za to łatwo je uchwycić wszystkie razem w kadrze
Najbardziej się cieszę, że przeżył i ma się dobrze mój król stada - biały koi.
Zasłużył na pierwszą w tym roku sesję
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 15 Maj 2007 Posty: 221 Skąd: łódzkie/wlkp
Wysłany: 2012-04-18, 21:32
Normalnie ,aż nie wypada ...... żeby woda taka czysta była .
Miło popatrzeć na rybki ,"król" jakie wąsy dostaje.Ile lat ma ten gość w koronie ?Wygląda na dość dużego osobnika.
_________________ .....codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy.
Wysłany: 2012-04-19, 07:48
Bardzo Wam dziękuję za pochwały
Asianko on jeszcze nie jest taki wielki . Nie mierzyłam go, ale jest tak samo długi jak orfa, której bliżniaczka była zeszła tej zimy (tą pośmiertnie zmierzyłam) - 25 cm. Tyle ,ze grubszy
Kupiłam go 3 lata temu i wtedy miał 10 cm. Metryki nie załączali do paragonu
Wysłany: 2012-04-20, 07:26
z sercem Po prostu uwielbiam to wszystko za oknem w moim ogrodzie
Wysłany: 2012-04-21, 20:05
Są zielone !!!
I to nie jakieś tam obce , które przylazły się rozmnożyć w oczku tylko moje
Na razie dwie : jedna z idealnie prostą jasnozieloną kreską na plecach a druga ma tą kreskę jakby zygzakowatą i turkusową. mówię na nie "ta z prostym kręgosłupem i ta ze skrzywionym :
Oczywiście zygzakowata nic się nie bała dopiero kosica ja wystraszyła , bo zaszła ją od tylu.
Drugą wypatrzyłam w wodzie ( to ta na zaglonionej folii )
Klony palmowe przeżyły, nie wymarzły i puszczają listki
to te patyki przed krokusami
Przerobiłam wszystkie brzegi w oczku. Wiązało się to z poszerzeniem oczka, które ciągnęło się od zeszłorocznej jesieni. Najwięcej bo o 50 cm. udało się brzeg z kaskadą. Znalazło się miejsce na około 30 nowych kosaćców i wielki głaz . Pozostałe boki tylko po 20-30 cm. ale zawsze coś Zupełnie inaczej ustawiłam kamienie na brzegach ponieważ niektóre zdecydowałam się wywalić (wapienne). Tam gdzie trudniej było zamaskować brzegi bardzo mi pomogła ta kamykowa folia. Chętnie bym tu zareklamowała producenta , bo i taniej niż znana markowa a i kontakt miły i sprzedaż dowolnej ilości a nie zaraz cała belka - ale nie wiem czy mogę ?
Wszystkim zmianom bardzo przygląda się ptactwo wszelakie ale dosyć szybko akceptuje nowe widoki i kąpieliska
Ryby zrobiły karpia jak z gracją prawie jednym paluszkiem podnosiłam ten głaz ze sto razy, żeby dobrze go przypasować
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum