| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Inne - ostatni dzień lata
samuraj - 2006-09-22, 05:22 Temat postu: ostatni dzień lata dzień jak dzień czy staracię się jakoś pożegnać lato?
--z moją rodzinką postanowiliśmy że pojedziemy na weekend do krakowa i tam przywitać jesień--a przy okazji może znajdę jakąś ciekawą roślinkę nad rudawą czy w kryspinowie (kryspinów--dawna żwirownia na obrzeżach krakowa)
vivit - 2006-09-22, 07:13
Zapewne zrobimy pożegnalnego grill'a ze znajomumi i rodzinką..już tradycyjnie zresztą :peace:
carlos - 2006-09-22, 09:04
a moi klienci będą podziwiać odchodzące lato z wysokości kilkuset metrów nad ziemią
lecąc w balonie
AurorA - 2006-09-22, 09:33
woow - masz balon? :shock:
Ala - 2006-09-22, 10:04
Każdego roku kończymy lato całonocnym ogniskiem (niestety już nie wytrzymujemy do świtu). Zbiera się spora część rodziny, pieczemy kiełbaski, w kociołku grzeje się wino, wspominamy i śpiewamy ile sił w płucach z solowymi występami włącznie. Sąsiedzi też się przyłączają - jest super. W tym roku rodzina jeszcze w rozjazdach, jak za tydzień pogoda dopisze to wtedy pożegnamy lato.
I będzie jak w piosence "Lato z ptakami odchodzi, wiatr skręca liście w warkoczach..."
Kr4x - 2006-09-22, 11:55
Dla mnie ostatni dzień lata to wykły dzień
carlos - 2006-09-22, 13:04
| AurorA napisał/a: | | woow - masz balon? |
no w rodzinie mam pilota balonowego z własnym balonem, ja robie przy obsłudze i ganiam ten balon samochodem , i latamy od czasu do czasu dla różnych dziwnych ludzi
kiedyś zamieszcze zdjęcia, naprawde robi wrażenie tak z ziemi jak i z kosza.
może znajde zdjęcia z przelotu nad śniardwami tak, żeby trzymać sie blisko tematu z oczkami wodnymi :wink: , a teraz spadam pakować balon
pozdr
vivit - 2006-09-22, 13:16
Carlos miłego latania, wiem coś o tym jaki to narkotyk...swojego czasu latałem z parasolką nad głowa to było latanie lub spadanie jak kto woli. :d Do dziś miło to wspominam.
Mazur - 2006-09-22, 15:11
| carlos napisał/a: | | AurorA napisał/a: | | woow - masz balon? |
może znajde zdjęcia z przelotu nad śniardwami tak, żeby trzymać sie blisko tematu z oczkami wodnymi :wink: pozdr |
Śniardwy muszą być atrakcyjne z góry przy dobrej pogodzie pewnie widać te ogromne głazy. tuż pod powierzchnią wody.
Patryk - 2006-09-22, 17:44
a może u jakiegos bogacza z bolonu złwisz sobie njżadsze karasie i karpie koi
Ernest - 2006-09-22, 18:36
| samuraj napisał/a: | | a przy okazji może znajdę jakąś ciekawą roślinkę nad rudawą czy w kryspinowie (kryspinów--dawna żwirownia na obrzeżach krakowa) |
Samuraj skąd znasz te tereny ?
ZiK - 2006-09-22, 21:10
Mój dzisiejszy ostatni dzień lata niczym się nie różnił od poprzednich dni dla mnie był to zwykły dzień.
samuraj - 2006-09-24, 21:10
| Ernest napisał/a: | | samuraj napisał/a: | | a przy okazji może znajdę jakąś ciekawą roślinkę nad rudawą czy w kryspinowie (kryspinów--dawna żwirownia na obrzeżach krakowa) |
Samuraj skąd znasz te tereny ? |
praktycznie cała moja rodzina pochodzi z krakowa bywam tam kilka razy w roku - jeśli tam jestem to kręcę się w okolicy zabierzowa , szczyglic
Ernest - 2006-09-24, 21:15
Ok rozumiem
samuraj - 2006-09-25, 08:46
jesień godnie przywitana a z wyprawy przywiozłem fajną trawę (myślę że krakusy mi wybaczą że im ją przesadziłem na opolszczyźnie ) niestety nie znam jej nazwy
vivit - 2006-09-25, 09:44
W/g prognoz naszych szamanów, co to przepowiadali, że lata nie będzie, wynika że mamy jeszcze przed sobą 2 tyg pogody iście letniej.
Tylko co na to moje truskawki, które juz mają owoce drugi raz w tym roku :shock:
AurorA - 2006-09-25, 10:19
| samuraj napisał/a: | | z wyprawy przywiozłem fajną trawę |
To wyglada na wydmuchrzycę.
Chyba idzie wiosna - moje kaczeńce dostały pąki kwiatowe
carlos - 2006-09-25, 12:01
| Patryk napisał/a: | | a może u jakiegos bogacza z bolonu złwisz sobie njżadsze karasie i karpie koi |
Przez weekend lataliśmy z balonem pod Warszawą,
miałem okazje przelecieć z okolic Serocka do granic Nasielska
i przelatując nisko nad posiadłościami widziałem myśle ok 5 oczek wodnych,
w tym jedno naprawde urocze, sporych rozmiarów w okolicach lotniska w Chrcynnie.
Najbardziej żałowałem że nie miałem aparatu
Może ktoś jest z okolic Serocka/Nasielska/Pułtuska i widziałem oczka kogoś z tego forum? :wink:
|
|