Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

Budujemy oczko wodne - odnawiam oko wodne.

Patryk - 2007-10-09, 18:10
Temat postu: odnawiam oko wodne.
cześć wybieram szlam kamienie z oka(szlam i kamienie pójdą na skalniak koło oka ) a do oczka wkładam (uwaga drastyczne) zwykłą folie najgróbszą (niektórzy starzy wyjadacze wiecie mają zwykłe folie kilka razy) ja daje na folie grubą i na spodzie boton(ale z dziurami ta folia i beton się trochę skurczyłi się rozkleiła) na to kilka warstw zwykłęj(może powiększe se z jednej strony część bagienną.
co myślicie o pomyśle??

JAREK G - 2007-10-09, 18:35

Myślę Patryk, że szkoda twojej pracy czasu i pieniędzy ( taty :hehe: ) wywal te wszystkie folie kup jedną PVC i zrób to tak jak się należy , tylko raczej już nie teraz :P bo będzie ciężko ją ładnie ułożyć w tych temperaturach chyba że trafiłbyś na bardzo ciepły i słoneczny dzień to może by się udało :P choć to już mało prawdopodobne :???:
Mazur - 2007-10-09, 19:10

Popieram Jarka tylko zdecydowanie odradzam zakładanie fofii teraz jest za zimno i folia za sztywna. Może na początek jakaś duża stara wanna ? a wokół niej z folii strefa bagienna.
Patryk - 2007-10-09, 22:03

nieeeee a może swój słynny oczko basen wyjme??

PS . laptopy sąok bo można na niby spać w łóżku na piętrze a rodizce siedzą na parterze i nic nie podejrzewaja

Mazur - 2007-10-10, 06:54

Podpadasz mi, nie dość że naużywasz zaufania rodziców to jeszcze się tym chwalisz na forum, jak koleżanka to przeczyta i powie rodzicom to będzie im przykro.
Być sprytniejszym od koleżanki to oczywiste, zręczniejszy od kolegi koniecznie ale rodzice to prawdziwi i jedyni (póki co) prawdziwi przyjaciele a przyjaciela nigdy nie wolno zwieść.

Patryk - 2007-10-10, 08:02

niezrozumiałeś troche oco chodzi wbłądizłą się literówka(siostra mi podmienia posty bo automatycznie się loguje to za to że weszłem na jej konto na fotce ) i przed chciałęm napisać że siostra nie podejrzewa(ona się wszystkiego doczepia co robie że nie moge np siedzieć przed latopem w łóżku)

ps.kiedyś musialęm siedzieć długo w łązience bo mnei zamkneła

Pawlak - 2007-10-10, 12:02

no to masz siostrę ,ja moją w łazience zamykałem :hehe:
Patryk - 2007-10-10, 19:37

ja mam 9 lat ona 16

ps.raz jej tak walłem że się poryczałą a potem mocniej mi oddała(a się sama zaczyna)

Patryk - 2007-10-10, 21:22

cześć zapomniałem dodać że mam skalniak ale nie prowizorka tylko prawdziwy tylko że potrzebuje jeszcze kamieni na murek(robie łądny skalniaczkowy murek by z deszczem do oka nie wpadały brudy i ziemia ze skalnika)
AurorA - 2007-10-10, 23:03

Patryk napisał/a:
zapomniałem dodać że mam skalniak ale nie prowizorka tylko prawdziwy

dawaj fotki

Patryk - 2007-10-11, 10:49

postaram się po szkole dodać.(o ile siostra da mi aparat)
melek - 2007-10-11, 12:53

Czekam cierpliwie :)
Patryk - 2007-10-11, 20:12

niestety przeglywarka nie działa
Patryk - 2007-10-13, 13:27

zrobiłem foty ale nie chce mi się przegrać przed i po akcij i sadzneiu roślin
melek - 2007-10-13, 16:00

Dalej wrzucaj fotki, już mi je wcześniej obiecałeś :P
Patryk - 2007-10-13, 16:09

ale nie chce się przegrać kabel mi nie działa
Pawlak - 2007-10-13, 17:27

to poproś kogoś o pomoc :-D
Patryk - 2008-04-09, 20:07

eeee tam prowizorka działała dopóki kamień nei przebił folii. teraz poprostu folie wicinam i poprawiam brzegi. mam już około 50cm półke bagienną a miałem 10cm a najlepsze jest to że jak się okazało to tata mi powiedział że może zrobimy długi strumień albo wodospad co polecacie?? myślałem nad górką tam małe oczko wodne potem strumyk a na koniec wodospad do oczka. a największy kłopot że mi półki się osuneły i zasypały dół z połową folii i musze to wykopać. mój tata jak przyjedzie to mi pomorze usunąc beton i jak zdązy to zaleje mi oczko.
maruder - 2008-04-11, 13:49

Patryk napisał/a:
myślałem nad górką tam małe oczko wodne potem strumyk a na koniec wodospad do oczka.

Ten pomysł mi się podoba, tylko, żeby na końcu jeszcze wodospad zrobić, to chyba musiałbyś sporą górkę usypać.

Jeśli już Ci sprzęt działa to wrzuć fotki.

phalina - 2008-04-11, 18:55

Coś się nam Patryczek uchyla od tych fotek :crazy:
Czy on znowu nie zaczyna nam tu coś mydlić ;)

melek - 2008-04-11, 19:06

phalina napisał/a:
Czy on znowu nie zaczyna nam tu coś mydlić ;)

Ja już od dawna odnoszę takie wrażenie ;)