| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Inne - Jakie polecicie rośliny do biura?
zaciekawiony - 2026-02-12, 12:51 Temat postu: Jakie polecicie rośliny do biura? Szukam czegoś zielonego do mojego gabinetu, ale bywam w nim w kratkę, czasem raz na tydzień albo rzadziej. Jakie rośliny do biura wytrzymają takie traktowanie i nie padną po miesiącu? Nie chcę sztucznych kwiatów, bo to jednak smutno wygląda, ale ogrodnik ze mnie żaden.
agans - 2026-02-12, 13:24
Przy takim trybie pracy najlepiej sprawdzi się żelazna klasyka, czyli sansewieria albo zamiokulkas. To są rośliny, które wręcz lubią, jak się o nich zapomina, i podlewanie raz na dwa tygodnie im zupełnie wystarcza. Ja u siebie mam wężownicę i stoi w kącie od roku, rośnie powoli, ale nic jej nie bierze, nawet jak klimatyzacja hula na pełnych obrotach. Unikaj paproci czy skrzydełokwiatów, bo one bez codziennego zraszania i wilgoci szybko zrobią się brązowe. Można też pomyśleć o sukulentach, ale one potrzebują sporo światła, więc zależy, jakie masz okna. Od siebie polecam kontakt z nimi https://dom-roslin.pl/rosliny-do-biura/ Powinni dobrać jakie rośliny najlepiej sprawdzą się w biurze Jak je dobrać
|
|