| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Inne - Poszukiwane tulejki ceramiczne wału 5mm
wr841nd - 2025-02-18, 18:08 Temat postu: Poszukiwane tulejki ceramiczne wału 5mm Dzien Dobry Wszystkim.
Panowie i Panie.. jest duzy problem bo chcę uratować od złomowania pompę ( nie jest z oczka wodnego ale też pompuje wodę )
Problem jest taki że miała oś fi 5mm stalową i ją wytarło. Łożyskowanie wirnika też uległo destrukcji ..
Pompa jest podparta między wirnikiem magnetycznym a łopatkowym ( flansza z łożyskiem) oraz za wirnikiem magnetycznym
Podobnie jak np NCM 3500 ( nie wiem dlaczego ale fotosik się wywalił i nie mogę wgrać zdjecia ..
W google : Wirnik NCM-3500
Był tu temat o innej zniszczonej pompie : ( aqua Nova )
http://forum.oczkowodne.n...391d494ca20b7ae
Taniw napisał : Jak uszkodzone panewki weź szeroki zamach ( i ciepnij to przez okno ? pewnie tak )
Oo nie to nie w moim stylu :
Oś ceramiczną już mam 5mm.
Do zestawu brakuje tulejek ( panewek ) Fi wew 5mm zew 8 do 10 mm i długa na min 8mm
I to też musi być CERAMICZNE ( trwałość ) .
Szukałem pod różnymi nazwami i niestety nic a nic nie znajduje... a pompa mocna bo 55W dlatego oś 5mm.
Możliwe że szukam czegoś czego nie ma jako zestaw naprawczy ( tak wiem ale to nietypowy wynalazek bez nazwy i chcę to uratować ) i nie znajdę...
Ale może wy wiecie gdzie dostać " łożyska / tuleje ślizgowe / panewki " do pompy gdzie oś jest ceramiczna...
Dziekuje i czekam może uda się uratować tą pompę ( nienawidzę wyrzucać )
|
|