| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Ryby w oczku wodnym - Orfu Dziwna sprawa
kkk21 - 2016-04-06, 07:33 Temat postu: Orfu Dziwna sprawa Mam problem 23 marca w oczku zawitało 10 orf plus 1 tołpyga przez jeden dzien plywaly a dzis nie widac ani jednej czy jest szansa ze sie pochwały z powodu temperatury wody czy raczej cosc je zjadlo ?
taniw - 2016-04-06, 12:50
Poczekaj az się zaaklimatyzują, oswoją z nowym domem. Najprawdopodobniej gdzieś się się schowały, i za jakiś czas będą śmigały po oczku.
zbiho - 2016-04-06, 15:22 Temat postu: Re: Orfu Dziwna sprawa
| kkk21 napisał/a: | | cosc je zjadlo ? | A masz w oczku takie coś. i wpuściłeś do niego małe orfy?
kkk21 - 2016-04-06, 17:30 Temat postu: Re: Orfu Dziwna sprawa
| zbiho napisał/a: | | kkk21 napisał/a: | | cosc je zjadlo ? | A masz w oczku takie coś. i wpuściłeś do niego małe orfy? | miałam na mysli ptactwo oraz koty juz nawet podejrzenie padło na kaczki
taniw - 2016-04-06, 19:57
Jak nie wyskoczyły same /co orfom się zdarza/ to raczej mało prawdopodobne by coś a w szczególności kaczki je złapało. To bardzo żywotne rybki.
zbiho - 2016-04-06, 20:36
Kiedyś miałem w oczku orfy ale jak zacząłem hodować koi to pozbyłem się ich i czerwonych karasi i złotych linów.Taka kolej rzeczy u oczkomaniaków.Teraz mieszkają sobie w stawie i chociaż jest tam kilkanaście sporych szczupaków to żyją tam już cztery lata,odwiedzam je często i karmie ich ulubionym pokarmem,parę razy przypadkiem złowiłem je na wędkę bo żyją tam też karpie królewskie na grilla,na wędce walczą jak pstrągi.Nie martw się,na pewno się pojawią jak woda się ociepli i wyjrzy słońce.
|
|