| |
Oczko wodne - forum Forum mi³o¶ników oczek wodnych. |
 |
Ryby w oczku wodnym - narybek karasia dzikiego i ozdobnego
aleksandra73 - 2015-08-14, 16:20 Temat postu: narybek karasia dzikiego i ozdobnego Witam Wszyskich
Mam oczko od trzech lat. Pocz±tkowo mia³y tam byc tylko ro¶liny , ale z czasem okaza³o sie ze p³ywa tam ryba przywleczona pewnie przez kaczke. Potem okaza³o sie, ¿e to kara¶-samica. Do oczka dokupili¶my jej towarzystwo w postaci karasi ozdobnych. Koledzy bardzo jej sie spodobali bo mam oko³o 150 maluchów. S± ró¿nej wielkosci ale wszystkie ciemne , tylko jedem jest ¿ó³to pomarañczowy. Czy reszta z czasem te¿ sie wybarwi?. Czy kto¶ z Was mial takie potomstwo.? Jaki bêdzie procent kolorowych z takiej pary?. Nie chce sie pozbywaæ dzikiej samicy bo od niej w³a¶nie rozpoczê³am przygodê z rybami. Z gory dziekuje za odpowied¼.
renmir - 2015-08-15, 09:57
Witam! Nawet z ozdobnych karasi czasem s± niewybarwione sztuki a z mieszanej pary to raczej zawsze powstaj± dzikusy,
Mr Frog - 2015-08-15, 10:09
| renmir napisa³/a: | | Witam! Nawet z ozdobnych karasi czasem s± niewybarwione sztuki (...) |
Potwierdzam, niestety
ropi - 2015-08-15, 15:41
| Mr Frog napisa³/a: | | renmir napisa³/a: | | Witam! Nawet z ozdobnych karasi czasem s± niewybarwione sztuki (...) |
Potwierdzam, niestety |
Karasie ozdobne zawsze siê u mnie wybarwia³y . Trwa³o to czasem 2 lata ale jednak. Mia³em te¿ takie co po wykluci by³y ju¿ kolorowe.
aleksandra73 - 2015-08-15, 16:03
Dziêki za odpowied¼, przegl±daj±c internet gdzie¶ widzia³am wpis ze ryby z takiej pary te¿ sie wybarwiaj±. My¶la³am, ¿e chocia¿ po³owa z nich bedzie mieæ jakie¶ kolorki. Trudno.
|
|