| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Ryby w oczku wodnym - Jaź a narybek innych ryb
wallclock - 2015-05-07, 11:13 Temat postu: Jaź a narybek innych ryb Witam czy ktos spotkał sie z wyjadaniem narybku przez jazia? Mam duzo słonecznicy a nie chce wpuszczac okonia ani szczupaka ani nic co może mi sie rozmnożyć
wolanin - 2015-05-07, 12:16 Temat postu: Re: Jaź a narybek innych ryb
| wallclock napisał/a: | | Witam czy ktos spotkał sie z wyjadaniem narybku przez jazia? Mam duzo słonecznicy a nie chce wpuszczac okonia ani szczupaka ani nic co może mi sie rozmnożyć |
Ja spotkałem się z tym w moim stawku kąpielowym, gdzie 4 jazie skutecznie likwidują wszelkie nieprzyjemne (no, dla tych, co nie lubią) chrząszcze wodne. Kuzyn wpuścił mi tam trzy karasie, które regularnie się trą, o czym świadczył narybek wędrujący odpływem do następnego stawku (teraz zasiedlony innymi karasiami, ale proceder na pewno trwa), przy czym nie uświadczysz żadnej małej rybki w stawku z jaziami.
Dużego jazia łapie się przecież na spinning.
wallclock - 2015-05-07, 14:19
No tak łowi sie na spinning ale na żuczki itp a na imitacje rybki czy na żywca to o takich połowach jazia nie slyszałem. Wyczytałem w google ze może żywić się małymi rybami ale czy sie żywi czy tylko może żywić się
leszek50-57 - 2015-05-07, 16:34
Jaź jest rybą drapieżną i nigdy nie uchowasz narybku,bo go wyje
wallclock - 2015-05-08, 17:09
oto mi chodzy aby jaź wybił drobnice, okonia i szczupaka nie chce bo sie rozmnozy
|
|