| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Ryby w oczku wodnym - Karmienie Koi Kielzem
bartoli55 - 2015-05-06, 13:53 Temat postu: Karmienie Koi Kielzem Witam,
Chcialem zapytac szanownych forumowiczow o Wasza opinie na temat karmienia Koi japonskich Kielzem(Gammarusem)
Pokarm zostal mi zaaproponowany na gieldzie w Krakowie przez sprzedace pokarow dla ryb.
Nie jestem pewny czy jest on w pelni bezpieczny dla ryb i nie moze zarazic ryb jakimis bakteriami/pasozytami.Nie ulega watpliwosci ze jest to pokarm wysokobialkowy.
Pozdrawiam,
Bartosz Hoder
KILERK1 - 2015-05-06, 15:57
Kielzem(Gammarusem)-poprostu kiełże ... Naturalny pokarm pochodzący z czystych wód. Gammarus to naturalny pokarm bogaty w białko tłuszcze i sole mineralne. Kiełż to niewielki skorupiak około 1-3cm. Pokarm ten zawiera dużo chityny - substancji, która reguluje prace przewodu pokarmowego, chroniąc ryby przed zaparciami.
Jak najbardziej możesz karmić nimi koi
Dodatkowo możesz kupić suszone larwy jedwabnika,też są dobre do karmienia koi.
Te pokarmy stosuje się raczej jako dodatki - przysmaki. Chociaż moje koi specjalnie się tym nie "podniecają".
bartoli55 - 2015-05-06, 20:23
| KILERK1 napisał/a: | Kielzem(Gammarusem)-poprostu kiełże ... Naturalny pokarm pochodzący z czystych wód. Gammarus to naturalny pokarm bogaty w białko tłuszcze i sole mineralne. Kiełż to niewielki skorupiak około 1-3cm. Pokarm ten zawiera dużo chityny - substancji, która reguluje prace przewodu pokarmowego, chroniąc ryby przed zaparciami.
Jak najbardziej możesz karmić nimi koi
Dodatkowo możesz kupić suszone larwy jedwabnika,też są dobre do karmienia koi.
Te pokarmy stosuje się raczej jako dodatki - przysmaki. Chociaż moje koi specjalnie się tym nie "podniecają". |
Dzieki za odpowiedz. A czym" podniecaja" Twoje Koi Szukam czegos dobrego i w rozsadnej cenie. Dopiero zaczynam przygode z Koi wiec mozna powiedziec ze raczkuje w tym temacie.
KILERK1 - 2015-05-06, 22:07
moje najbardziej uwielbiają bułki
Pokarm dla koi kup z takich firm jak np. Hikari , Takazumi,Primakoi. Inny na wiosna-jesień, inny na lato
Nie kupuj typowego w sklepach kolorowego "styropianu-popcornu".
Bolekso - 2015-05-07, 10:34
| KILERK1 napisał/a: | moje najbardziej uwielbiają bułki
Pokarm dla koi kup z takich firm jak np. Hikari , Takazumi,Primakoi. Inny na wiosna-jesień, inny na lato
Nie kupuj typowego w sklepach kolorowego "styropianu-popcornu". |
Zapewne masz rację że są to dobre pokarmy. Ja jednak ze względu na łatwość dostępu karmię kolorowym styropianem- popcornem i gammarusem. Rybki mają się doskonale.Suszone kiełże wprost uwielbiają.
Bolek
|
|