Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

Galeria zdjęć oczek wodnych - Oczko Bartka :)

Bartolini - 2014-04-17, 19:06
Temat postu: Oczko Bartka :)
Po pierwsze chciałem się przywitać ze wszystkimi oczko maniakami i maniaczkami :P

Oczko wygląda jak wygląda, ale wszystko było robione za "moje", otrzymuje małe wynagrodzenie za praktykę w warsztacie. ( tak, jeszcze się uczę :) )

Oko posiada nstp. wymiary 3x4 o głębokości 1.1mm, folia PVC 0,5 ( tak przynajmniej mówił sprzedawca w ogrodniczym ) filtracja to filtr ciśnieniowy Oase z lampą uvc 11w, a obsada aktualnie 3 rybki (2 euro koi i 1 karaś)

PS. Kojec dla psów zostanie zlikwidowany i możliwe że oczko za rok będę powiększał, tylko skończę szkołę i zarobie trochę "mamony" :P

Kilka zdjęć: http://www.fotosik.pl/u/BartoliniPL/album/1607606

luzio - 2014-04-17, 20:17

Mnie się podoba. Nawet nie chce mi się do czegoś przyczepiać :P
lasoch - 2014-04-17, 20:47

Ślicznie wygląda. Piękne kaczeńce i kosaćce. Ładnie wykończone. Śliczne karpiki, Widać, że lilia ładnie puszcza, ale nie byłoby możliwe dostrzeżenie tego gdyby nie ta czysta woda :brawo: . Piękny strumyk, czym są rosnące w nim te większe liście? Ja jeszcze chodze do gimnazjum, więc wiem, że z funduszami może być krucho (mimo to mam dwa oczka, jednak żadne nie dorównuje Twojemu), jednak ja bym raczej nic nie zmieniał.
Bartolini - 2014-04-17, 21:43

lasoch, niestety nie wiem co to jest za roślina, rośnie tego pełno w okolicznych kanałach.
renmir - 2014-04-17, 22:01

lasoch napisał/a:
Piękny strumyk, czym są rosnące w nim te większe liście?.

Pewnie to szczaw lancetowaty.

Adacho - 2014-04-17, 22:35

Witaj na forum Bartek :)
Oczko jest wporzo :good: Woda klarowna, estetyka.
Dla trzech ryb w sam raz, chyba, że planujesz większą ilość ?

lasoch - 2014-04-18, 10:00

Jeżeli jest to na pewno ten szczaw (porównaj ze zdjęciami z neta), to ja bym go usunął.
Gosik - 2014-04-18, 17:32

Witaj na forum :pa: , te liście ze strumyka wywal, to szczaw. Oczko fajne i dobrze że zamulone, bo inaczej zjechałabym tą lagunę ( zieloną folię). Uważaj na błędy, bo bezlitośnie je poprawiam ( najpierw niewidocznie, widać tylko że post przeze mnie zmieniony, ale przy częstszych błędach, daję na widok publiczny i odznaczam na czerwono) :hehe:
Freakazz - 2014-04-18, 20:39

Mnie się podoba, rośliny ładnie rozrośnięte, woda klarowna, elegancko wykończone - super ;)
renmir - 2014-04-18, 22:45

Gosik napisał/a:
te liście ze strumyka wywal, to szczaw.

A czemu nie lubicie szczawiu lancetowatego? Wcześnie" startuje",wygląda znośnie i jeśli jest w pojemniku nie stwarza problemów.

lasoch - 2014-04-19, 10:12

Jednak rozrasta się do dużych rozmiarów, ładniejsza babka wodna albo żabieniec drobnokwiatowy.
rewi - 2014-04-19, 11:41

renmir, każdy ma swoje gusta :P mi się osobiście bardzo podoba :)