| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Oczko wodne z folii. - Jak poprawić półki?
ZielonaKaruzela - 2012-06-30, 22:37 Temat postu: Jak poprawić półki? Witam
Mam (prawie) nowe oczko z folii, a mianowicie jest już w nim woda, pływają ryby, ale do tej pory nie miałam czasu, by sadzić rośliny i robić z nim cokolwiek. Stało tak parę miesięcy i teraz mam zamiar się za nie zabrać. Dziś wypompowałam większość wody, aby je wyczyścić, ale chciałabym też poprawić półki, bo z jednej strony jest za duży spadek.
I tego dotyczy pytanie.
Czy mogę spokojnie odwinąć tą folię, by dostać się do ziemi i uformować te półki, a po tym ponownie ją wyłożyć? Czy istnieje możliwość uszkodzenie przy tym folii?
Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź
Piotrek.P. - 2012-06-30, 22:54 Temat postu: Re: Jak poprawić półki?
| ZielonaKaruzela napisał/a: |
Czy mogę spokojnie odwinąć tą folię, by dostać się do ziemi i uformować te półki, a po tym ponownie ją wyłożyć?
|
Jeżeli nie braknie Ci później folii to możesz
| ZielonaKaruzela napisał/a: | Czy istnieje możliwość uszkodzenie przy tym folii?
|
Zawsze istnieje ryzyko , musisz być delikatny
[ Dodano: 2012-06-30, 23:54 ]
delikatna
jurek47 - 2012-07-01, 09:40
Po paru latach z oczkiem doszedłem do wniosku że jednak trzeba ,zakładając oczko robić to po kolei.Przy dzisiejszych możliwościach informacyjnych i technicznych,najpierw analiza możliwości ,a potem działanie.Z tobą jest tak jak z moim sąsiadem co też zapragnął mieć oczko, tylko myślał że wykopie /kopara/folia , woda i ryby bo na więcej brakło zapału.Oczko bez roślin to bajoro ,co woda mu się zazieleni wymienia całą i tak od ponad roku.A z roślin jedna pałka na środku którą mu dałem jak zalewał pierwszy raz.
|
|