| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Galeria zdjęć oczek wodnych - Oczko wodne i wodospad Fanatico
Fanatico - 2012-06-12, 21:35 Temat postu: Oczko wodne i wodospad Fanatico Witam w końcu pochwale się moim oczkiem. Oczko zostało wykonane w 2000r na początku projektu miało mieć 2m x 1.5m lecz kopanie dobrze szlo i skończyło się na 7m x 3m i głębokości max 1.70 cm. Zrobione są 3 polki 0,30 cm 1m i 1,70cm. W tym roku powstał wodospad troszkę niedopracowany ale na wszystko przyjdzie czas. Obsada to 4 koi 3 orfy i ok 15 karasi. Filtr beczka 220l według porad Jarka G i ontario_ab. Oto kila fotek.
olean - 2012-06-12, 22:01
Witam! Bardzo ładne oczko, choć troche mało roślinek. Jak zamaskujesz węza od kaskady to bedzie super oko
Fanatico - 2012-06-12, 22:16
już niedługo przyjdzie nowa porcja dużo osok i psiti i kotewek.
PIOTR.P - 2012-06-12, 22:37
| olean napisał/a: | Witam! Bardzo ładne oczko, choć troche mało roślinek. Jak zamaskujesz węza od kaskady to bedzie super oko |
zgadzam się
a wodospad wygląda troszkę sztucznie (jak dla mnie)
ewa535 - 2012-06-12, 22:42
miało mieć 2m x 1.5m lecz kopanie dobrze szlo i skończyło się na 7m x 3m - Witaj ! ale mnie rozbawiłeś na początek
Wodospad jak widzę ma poważne podwaliny ! Faktycznie ponakładaj parę głazków ciosanych jakoś niereguralnie i będzie miód.
A co robi Ci ta rynna w srodku ?
AurorA - 2012-06-12, 23:17
Kaskada wygląda kiepsko i nie będzie ja łatwo unaturalnic, jednak jest to możliwe. moim zdaniem trzeba by po obu bokach nasypać górę ziemi, tak aby nie było widać pionowych ścianek i na to parę nierównych kamoli i będzie
| ewa535 napisał/a: | | A co robi Ci ta rynna w srodku ? |
pewnie łapie wodę z dachu, ale na jednej fotce jej nie ma i wygląda to lepiej
Fanatico - 2012-06-13, 06:25
zgadzam sie ze wszystkim poprawki sa obowiązkowe ale poki co nie mam dostępu do kamieni muszę czekać az rolnicy wpuszcza to sobie pozbieram nie chce skończyć z widłami w plecach Rynna zgadza sie dopuszcza mi deszczówkę.Co myślicie o tym zeby z kaskady zrobić taki ala filtr globowe korzeniowy i w każda polke nasadzić jakiś roślin np ze strefy bagiennej ? dalo by to cos ? chociaż wodę mam dobra widoczność do 1,30cm
|
|