| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Ryby w oczku wodnym - żałobniczka i różanka
wiki_678 - 2012-03-25, 19:08 Temat postu: żałobniczka i różanka jestem nowa i mam pytanko.
czy mogę trzymać w 120l oczku wodnym parę żałobniczek i parę różanek?
Piotrek.P. - 2012-03-25, 19:28
Tylko na okres letni. Na zimę do domu.
Kaef - 2012-03-25, 20:11
Żałobniczki to ryby stadne, nie trzyma się parki. A co do różanek to są pod ochroną i w ogóle nie wolno ich przetrzymywać.
Piotrek.P. - 2012-03-25, 20:14
| Kaef napisał/a: | | A co do różanek to są pod ochroną i w ogóle nie wolno ich przetrzymywać. |
Czy to nie jest tak że są pod ochroną tylko w środowisku naturalnym ?
AurorA - 2012-03-25, 20:14
Różanek nie można wcale trzymać bo gatunek chroniony a zimuje jak najbardziej.
Piotrek.P. - 2012-03-25, 20:15
| AurorA napisał/a: | | zimuje jak najbardziej. |
Ale nie w zbiorniku 120l
AurorA - 2012-03-25, 20:17
| piopil napisał/a: | | Czy to nie jest tak że są pod ochroną tylko w środowisku naturalnym ? |
a widziałeś gdzieś różankę w środowisku nienaturalnym skoro nie można ich hodować
Czasem są akwarystycznych odmiany z dalekiego wschodu - temat był już omawiany na forum.
[ Dodano: 2012-03-25, 21:17 ]
| piopil napisał/a: | | Ale nie w zbiorniku 120l |
oczywiście
Piotrek.P. - 2012-03-25, 20:21
| AurorA napisał/a: | | piopil napisał/a: | | Czy to nie jest tak że są pod ochroną tylko w środowisku naturalnym ? |
a widziałeś gdzieś różankę w środowisku nienaturalnym skoro nie można ich hodować
|
| AurorA napisał/a: |
Czasem są akwarystycznych odmiany z dalekiego wschodu - temat był już omawiany na forum.
|
Sam udzieliłeś sobie odpowiedzi teraz wypada się dowiedzieć o jaką odmianę chodzi.
Kaef - 2012-03-25, 21:07
| piopil napisał/a: | | AurorA napisał/a: | | piopil napisał/a: | | Czy to nie jest tak że są pod ochroną tylko w środowisku naturalnym ? |
|
| AurorA napisał/a: |
|
Sam udzieliłeś sobie odpowiedzi teraz wypada się dowiedzieć o jaką odmianę chodzi. |
Nie, autorka napisała Różanka, a tak nazywa się chroniona ryba.
|
|