| |
Oczko wodne - forum Forum miłośników oczek wodnych. |
 |
Technika - Pomoc w sprawie udoskonalenia pompy OASIS 150
gamer6 - 2011-12-10, 16:55 Temat postu: Pomoc w sprawie udoskonalenia pompy OASIS 150 Wiatm mam taki problem chcę kupić pompe Oasis 150 do oczka wodnego ,jest to pompa solarna o wydajnosci 175 litrów na godzine tu link tej strony http://www.formentor.pl/product.php?id_product=21.
Problem tkwi w tym że chce podłaczyć do niej akumulator i chcę dodać także programator który sam by załaczał pomke w określonych godzinach.Proszę o pomoc fachowców jak to wszystko ze sobą połączyć aby to zadziałało
PS wiem że można kupić gotową pomke z akumulatorem,ale jest duży koszt,dodam tylko że posiadam akumulatory różnych mocy i chcę sam skonstruować to wszystko oczywiście z waszą pomoca.Pozdrawiam
AurorA - 2011-12-10, 19:11
| Cytat: | | -wydajność do 150 litrów na godzinę! |
to kot więcej napłacze, szkoda zachodu
gamer6 - 2011-12-10, 20:09
Mam do Pana pytanie co by mi Pan doradził do natlenienia wody?pompy zasilajace oczko posiadam dwie mała i dużą tylko chodzi mi o pompke z zastosowaniem panelu solarnego i akumulatora.Pozdrawiam i proszę o rady
AurorA - 2011-12-10, 20:15
To nic Ci nie da, bo natlenienie najbardziej jest potrzebne nocą kiedy rośliny nie produkują tlenu a go pobierają.
|
|